Ремонтні роботи зі заміни тепломережі на вулиці Науковій у Львові виконано на 95%

15:00 30 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

Завершити ремонт обіцяють у п’ятницю, а відновити подачу теплої води – у суботу.

«Ремонтні роботи із заміни тепломережі на вулиці Науковій тривають у рамках проекту «Модернізація центрального теплопостачання Львова» уже близько місяця. Завершити їх обіцяють в п’ятницю, а відновити подачу теплої води для мешканців – у суботу. Станом на сьогодні виконано 95% необхідних робіт. Про це сьогодні під час брифінгу розповів головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт», – передалисьогодні, 30 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також поінформували:

Володимир Штейбарт також зазначив: «Матеріали, техніка та кваліфіковані працівники у нас є. Жодних проблем у виконанні робіт немає. Підкреслю, що якби ми зараз не замінили цю мережу, то 116 будинків в районі вулиць Наукової, Пулюя та Тролейбусної могли б залишитись без опалення. Тобто, зараз питання аварійних зупинок практично буде вирішене».

Одним із пунктів проекту передбачено заміну застарілих магістральних мереж на вулицях Драгана й Луганській та на двох ділянках вулиці Наукової. На сьогодні роботи тривають на усіх відрізках. 

Перша ділянка магістральної мережі ДУ 700 довжиною 220 метрів – на вулиці Науковій від нової теплової камери TK-0603 до наявної TK-0606 в існуючому напрямку. Тут буде замінено 440 метрів труби.

Друга ділянка магістральної мережі ДУ 530довжиною 670 метрів – на вулиці Науковій від теплової камери TK-0606 до TK-0611 в існуючому напрямку. Тут буде замінено 1340 метрів труби.

Загально, на двох ділянках буде замінено 1780 метрів труби. Вартість робіт становить 23 мільйонів гривень

Ці ділянки тепломережі збудовано в 1973 році. Тут міська каналізаційна мережа, маючи незначну глибину залягання, не в змозі забезпечити дренаж. У зв'язку із зовнішньою корозією труб, на відрізках цих мереж частішали зупинки роботи, що потребувало ремонту для усунення аварійних поривів тепломереж.

За останній рік тут було вісім поривів. Обидві ділянки містять велику кількість камер із засувками, спускниками та компенсаторами, які потребували реконструкції (а в деяких випадках – нового будівництва) та нового обладнання, з огляду на їх застарілість, а також монтажу нових попередньо ізольованих труб. 

Наявні підземні трубопроводи на цих двох ділянках прокладені у збірних бетонних каналах 2500×1200 мм на ковзних опорах. Вони, зазвичай, розташовані під тротуарами, що полегшить організацію робіт без порушення автомобільного руху. Однак у деяких випадках можуть встановлюватись під проїзною частиною.  Заміна цих ділянок теплової мережі дасть можливість вирішити проблему підтоплення каналів і покращити їх дренаж та забезпечить надійне і стабільне теплопостачання.

Нагадаємо, ЛМКП «Львівтеплоенерго» подало запит до Європейського банку реконструкції та розвитку щодо надання кредиту на підтримку Програми пріоритетних інвестицій з енергоефективності інфраструктури ЦТ. Програму розроблено, зокрема, для заміни окремих ділянок застарілих мереж – магістральних трубопроводів, які мають стратегічне значення.

Підвищення якості й надійності теплоізоляції, а також зменшення діаметрів дозволить зменшити втрати тепла на відповідних ділянках. Згідно з Кредитною угодою та Договором гранту, які підписані 13 червня 2013р між ЛМКП «Львівтеплоенерго» та Європейським банком реконструкції та розвитку, ЛМКП «Львівтеплоенерго» отримує 20 млн. євро кредиту від ЄБРР і 10 мільйонів євро гранту від фонду Е5Р. Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Прогрес-92», Корпорація «Енергореурс-Інвест», ТзОВ «Енергоресурс-Монтаж».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів