Роботу нічних автобусів продовжать у Львові до кінця року, – ЛМР

19:15 22 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: galnet.org

Найпопулярнішим залишається четвертий маршрут.

Начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир повідомив сьогодні, 22 вересня, що робота нічних автобусів для дослідження пасажиропотоку буде продовжена до кінця року цього року. Він також розповів:

«У червні було рішення виконкому про вивчення пасажиропотоку на тимчасових нічних маршрутах терміном на три місяці. Було затверджено сім маршрутів, які через Інтернет та ЗМІ були обговорені з мешканцями.

Я запропонував керівництву міста продовжити рішення виконкому ще на три місяці. Ми запропонували продовжити вивчення пасажиропотоку до 31 грудня 2015 року, оскільки на сьогодні ми не можемо встановити реальну потребу мешканців нашого міста в нічних маршрутах.

Так, у липні нічні маршрути перевезли майже 13 тисяч пасажирів. У серпні пасажиропотік впав до 11 тисяч, а за 21 день вересня цей пасажиропотік склав 5 тисяч 283 особи.

Ми не можемо сьогодні орієнтуватися, у зв’язку з цим відбувається зменшення пасажиропотоку. Хоча департамент економіки поінформував підприємства, які працюють дві зміни, що в місті курсують нічні маршрути, а пасажиропотік падає.

Це в першу чергу спливає на фінансово-економічну сторону нашого комунального підприємства і підприємство несе збитки. Тож ми запропонували ще впродовж 3 місяців додатково вивчити цей пасажиропотік для того, що коли сформуються вже всі пасажиропотоки, вийти на  економічно обгрунтовану вартість проїзду у нічних автобусах.

Тобто, до кінця цього року нічні маршрути у Львові курсуватимуть. Маршрут нічних автобусів залишиться незмінний».

Своєю чергою, заступник директора ЛК АТП-1 з економіки та фінансів Олексій Зварич розповів: «Оптимальним для підприємства, при сьогоднішньому тарифі за проїзд у розмірі вісім гривень, було б перевезення 200 пасажирів за ніч на одному маршруті. Найпопулярнішим залишається четвертий нічний маршрут, який за ніч у серпні перевозив у середньому 102 пасажири. Загалом у серпні за ніч нічний маршрут №1 перевіз 43 пасажирів, №2 – 40, №3 – 45, №4  - 102, №5 – 39, №6 – 49 та №7 – 31 пасажирів».

Ці повідомлення передали сьогодні, 22 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів