Рішення відійти в Авдіївці було ухвалене задля збереження особового складу, - командувач

16:15 16 лютого 2024 р.

Фото до новини

Відхід українських військових відбувався під шквалом артилерійських обстрілів, не всіх поранених вдалося забрати, - боєць.

Коментарі опублікувало ВВС-Україна, пише DailyLviv.com.

Україна — на межі втрати Авдіївки, стратегічного міста біля Донецька, за яке йдуть бої з 2014 року. У військовому командуванні повідомили, що українські сили відходять з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці міста.

"Рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки", - повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За його словами, заблокованих українських підрозділів в Авдіївці немає.

Авдіївка – це 29 квадратних кілометрів, витягнута з південного сходу на північний схід смуга руїн шириною два-три кілометри і довжиною в десятки. Ще під час війни на Донбасі ця ділянка опинилася на лінії фронту.

Читайте також: Майк Джонсон оголосив канікули, щоб не голосувати за законопроєкт з допомогою Україні

Водночас повідомлення про поступовий вихід з цієї частини Авдіївки почали з’являтися за кілька днів до цієї заяви. 

Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у Берліні, повідомив журналістам, що військові продовжують виконувати завдання в Авдіївці, яку Росія намагається повністю зруйнувати.

"Я в деталях розумію, що там зараз відбувається, я в постійному контакті з нашим військовим командуванням. Наші військові - найголовніше, що в нас є", - сказав президент. При цьому ніяких подробиць того, які рішення приймаються по Авдіївці він не повідомив, лише дав зрозуміти, що життя військових - це для української влади найважливіше.

"Треба дивитись, щоб були менші втрати, саме такі сигнали отримало від мене наше військове керівництво", - додав президент.

Боєць 110-ї бригади ЗСУ Віктор Біляк опублікував в інстаграмі пост, в якому розповідав, як українські військові виходили з оточення. 

Увечері 15 лютого в російських пабліках з’являлися фото російського прапора над укріпрайоном.

Віктор Біляк розповів, що відхід з "Зеніту" відбувався під шквалом артилерійських обстрілів, не всіх поранених вдалося забрати. 

У той самий час Олександр Тарнавський написав, що зайняті росіянами позиції не надають їм стратегічної переваги.  

Нагадаємо, вчора Білий дім заявив, що Авдіївка під загрозою захоплення російськими військами. Пояснюють це відсутністю артилерійських снарядів у українських військових.

А сьогодні начальник Головного управління розвідки  Міністерства оборони України Кирила Буданова в інтерв’ю французькому виданню Liberation сказав, що ситуація на фронті наразі є важкою, але не критичною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів