РФ готується до нового наступу проти України, - ексміністр оборони Польщі

13:23 4 грудня 2023 р.

Фото до новини

На думку Антоні Мацєревича, про новий наступ рф проти України свідчить збільшення наступного року майже на 100 відсотків бюджету рф на озброєння.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Колишній міністр національної оборони, депутат від партії «Право і справедливість» Антоні Мацєревич заявив, що росія готується до нового наступу на Україну. На його думку, про це свідчить збільшення наступного року майже на 100 відсотків бюджету рф на озброєння.

Таким чином гість Першого каналу Польського радіо прокоментував суботні слова голови НАТО Єнса Столтенберґа, який сказав, що Альянс має бути готовим до поганих новин з України. Він додав, що Київ потребує подальшої підтримки західних країн.

Антоні Мацєревич зазначив, що Польща має усвідомити, що наступ росії спрямований не лише проти України:

«Атака, яка після знищення України, буде продовжена на дальші західні країни – країни Балтії, і вона може загрожувати теж Польщі. Такою є правда».

Читайте також: НАТО має бути готовим до можливого нападу Росії

Минулого тижня після завершення зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі генсек НАТО заявив, що росія накопичила великі запаси ракет до зими. Єнс Столтенберґ підкреслив, що хоча Москва все більше слабшає у військовому, економічному та політичному плані, її не можна недооцінювати.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний вважає, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів