Резерви голови ДПСУ посилили на Львівщині охорону держкордону

17:00 19 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

На території Львівської області триває активна фаза операції «Кордон-2017».

У Держприкордонслужбі повідомили сьогодні, 19 жовтня: «Державна прикордонна служба України продовжує активні системні заходи з протидії протиправній діяльності на державному кордоні та в прикордонних контрольованих районах, в тому числі проводяться спеціальні операції. Тільки за результатами основного етапу спільної спеціальної операції «Кордон-2017», яка розпочалася з 11 квітня цього року, було виявлено та затримано понад 250 нелегальних мігрантів, не пропущено через кордон близько 700 потенційних нелегальних мігрантів, майже 1460 порушників державного кордону та прикордонного режиму».

«Крім того, під час проведення операції підрозділами Державної прикордонної служби затримано 231 одиницю зброї та 1180 боєприпасів. Також було виявлено близько 133 кілограмів наркотичних засобів, майже 1,3 мільйона пачок сигарет, близько 60 тисяч літрів спирту та 162 кілограми бурштину», – поінформували також у ДПСУ.

«Наразі триває активна фаза операції «Кордон-2017». І відучора, 18 жовтня 2017 року, в рамках її проведення для посилення охорони державного кордону з країнами Європейського Союзу у межах Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей залучено резерви голови Державної прикордонної служби від Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, мобільного прикордонного загону «Дозор», прикордонної комендатури швидкого реагування у загальній чисельності понад 300 військовослужбовців».

«Як наголосив перший заступник начальника Західного регіонального управління – начальник штабу полковник Руслан Краснопортко, «Основною метою посилення даного напрямку кордону є протидія організованій злочинності. Для допомоги у патрулюванні будуть застосовуватись безпілотні літальні апарати, обладнані сучасними камерами фото- та відеоспостереження, а також тепловізійними засобами», – повідомили також у прес-службі ДПСУ та опублікували фоторепортаж із прикордоння.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів