Ресторан «Грушевський cinema jazz» у Львові подає свіжу дичину без ветсанекспертизи

19:15 2 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Ліміти на сезон полювання 2012/2013 років дозволяли вполювати у мисливському господарстві «Зубр» 17 козуль і 45 кабанів, але ні у 2012-му, ані у 2013-му роках сюди не ступала нога ветеринарних інспекторів.

Більшість мисливських господарств Львівщини не роблять ветеринарної експертизи добутої дичини. Або перевіряє м’ясо диких тварин лише частково. Про це говорить інформація, яку у відповідь на запит Львівського прес-клубу надіслали з головного управління ветеринарної медицини у Львівській області.

Наприклад, у мисливському господарств «Стир» (Бродівський район) у 2012 році добуто 114 копитних звірів і 183 хутрових. А є лише 43 експертні висновки. У ДП «Бродівське ЛГ» відстріляно 24 копитних і 105 хутрових звірів: на усі 125 тварин є лише один висновок, у мисливському господарстві «Надбужжя» впольовано відповідно 115 і 47 тварин, а обстежено ветеринарами лише 14. У Золочівському ТМіР «Лісівник» добуто 2 копитних і 95 хутрових тварин і зроблено лише 5 ветеринарних висновків. Порівняно найкращим був ветеринарний контроль у мисливському господарстві «Золота липа» - на 23 копитні  і 4 хутрові тварини припадає 23 висновки - і  в МГ «Ватра плюс» - відповідно на 18 і 24 звіра є 18 експертних висновки.

Хоча закон України «Про ветеринарну медицину» вимагає, що «кожний користувач  мисливських  угідь зобов'язаний обладнати майданчики для обробки відстріляної на полюванні дичини, згідно з ветеринарно-санітарними вимогами, встановленими законодавством, та забезпечити проведення ветеринарно-санітарної експертизи дичини, що призначається для використання з метою споживання».                   

У переліку господарств, куди ступала нога ветеринарних інспекторів у 2012 та у 2013 роках, зокрема, немає мисливського господарства «Зубр», яке постачає свою дичину у ресторан «Грушевський cinema jazz». 

А інформація про постачальника є на сайті ресторану: «В нашому ресторані страви готують з натурального м`яса, яке постачає мисливське господарство «Зубр», що знаходиться в Пустомитівському районі Львівської області. Там на екологічно чистих кормах вирощують кабана, козулю, оленя та іншу дичину, яку регулярно обстежують працівники ветеринарної служби. Тварини знаходяться у природніх умовах та під постійним наглядом досвідчених лісничих». 

А ось за інформацією Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, у 2012 році у мисливському господарстві «Зубр» добуто 13 хутрових звірів – 8 зайців і 5 лисиць та 10 копитних – 2 козулі і 10 кабанів. Можливо, їх вполювали заради трофеїв, а не споживання, а м’ясо – утилізували, а не передали його в ресторан? А звідки ж тоді дичина з мисливського господарства «Зубр» візьметься у «Грушевський cinema jazz»? Не від браконьєрів же…

Ліміти на сезон полювання 2012/2013 років дозволяли вполювати у «Зубрі» 17 козуль і 45 кабанів. Може, ветеринари їх оглянули ще до того, як мисливці застрелили, а документи загубилися?

У сезоні полювання 2013/2014 років, який, зазвичай, розпочинається у листопаді, у «Зубрі» дозволено, згідно з лімітами, добути 17 козуль і 46 кабанів.

Скільки було реалізовано дичини мисливськими господарствами Львівщини і за якою ціною – на ці запитання Львівський прес-клуб не отримав відповіді від Львівського обласного управління лісового і мисливського господарства. Оскільки збір такої інформації, повідомили в обласному управлінні лісового і мисливського господарства, «не входить в його обов’язки». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів