Ремонтники монтують у Львові плити трамвайної колії на вулиці Чернівецькій

17:00 5 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Директор «Львівавтодору» Олег Береза запевнив: «Уже прокладено більше 60% трамвайних плит».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 5 липня: «На вулиці Чернівецькій тривають роботи із встановлення плит під трамвайні рейки. Масштабні роботи. Замовником проведення цих робіт є «Львівавтодор», виконавець – ТзОВ «Онур». Технічний нагляд здійснює французька компанії «Egis». Замовником робіт є ЛКП «Львівавтодор».

У комунальному підприємтві «Львівавтодор» розповіли: «Ремонтні роботи на вулиці Чернівецькій розпочалися з 12 травня. За цей час вздовж дороги демонтували трамвайні рейки, демонтували старе дорожнє покриття. Зараз засипають «подушки» із піску і щебеню та встановлюють плити під трамвайні рейки. На вулиці Чернівецькій запланована заміна контактної мережі, заміна колії і трамвайних плит».

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Маємо тут три блоки питань. Перший блок – повна заміна трамвайної колії. Другий блок – заміна мережі і ремонт дороги. І третій блок – це реконструкція площі Двірцевої. Площа Двірцева – це слабке місце у Львові. Люди, які ранком приїздять до Львова мають незадоволення, тому що немає того, що є в європейських столичних містах – відкритий простір, нормально можна взяти машину чи велосипед.

Андрій Садовий також розповів: «Роботу тут ми розбили на два етапи. Перший етап робимо в цьому році до 1 вересня – повністю маємо закінчити роботи по трамвайній колії. До 1 вересня колія буде готова і ми відновимо рух трамвая. Також до вересня будемо мати фіналізацію проекту по ремонту вулиці Чернівецької і пл. Двірцевої. І вже з наступного року розпочинатимемо реконструкцію площі і дороги. Тут все має бути зроблено якісно і красиво».

Більшу частину робіт вже зроблено. Роботи проводяться за кошти Європейського банку. Вартість робіт становитиме близько 1,5 млн. євро», – поінформували також також у міськраді.

Директор «Львівавтодору» Олег Береза розповів: «Уже прокладено більше 60% трамвайних плит, доробляється дорожня основа і будемо ставити рейки. Проект є скорочений майже у два рази, бо кільце, яке ми мали встановлювати будемо робити в наступному році. Це кільце вже буде в розрізі іншого проекту – реконструкція площі Двірцевої. У наступному році будемо проводити роботи на площі Двірцевій. Зараз проводимо перемовини з усіма зацікавленими сторонами: залізниця, пошта та ін., щодо ремонту площі».

Про це повідомили сьогодні, 5 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «У 2017 році ЛКП «Львівавтодор» також проводитиме реконструкцію вулиці Замарстинівської (від вулиці Гайдамацької до вулиці Липинського); будівництво гравійної дороги від західного обходу Львова до житлового масиву «Білогорща». Також реконструкцію вулиці Личаківської (від Мечникова до Пасічної (з кільцем розвороту трамвая). Також цього року виконають роботи з підготовки проектних-кошторисної документації для майбутніх робіт. Мова йде про замовлення і коригування близько 14 проектів, серед них – вулиць Шевченка, Хуторівка, Бандери та Антоновича, площі Двірцевої, вулиці Ряшівська, будівництво дороги від вулиці Суботівської до Рясного, вулиці Мазепи, реконструкція перехрестя Стрийської, Наукова й Хуторівка – тобто облаштування кільця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів