Ремонт проспекту Свободи й вулиці Лисенка у Львові планують завершити на початку жовтня (відео)

17:40 7 вересня 2015 р.

Фото до новини

На початку наступного місяця розпочнуться роботи на проспекті Чорновола.

За словами начальника управління житлового господарства Юрія Гольця, до перших чисел жовтня буде забезпечено проїзд на проспекті Свободи і вулиці Лисенка. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«Цього року ми проводимо ремонти доріг у чотири рази більше, ніж минулого року. Ми прив’язані до тендерних процедур, тому що є жорстокий контроль за кожною гривнею. 

Ми провели акцепт, приступили до робіт на вулиці Сихівській. 11 вересня маємо робити акцепт на проспекті Червоної Калини. 

Тривають роботи і на проспекті Свободи, вулиці Лисенка, вулиці Стуса, вулиці Снопківській. Триває багато робіт у мікрорайонах. Мусимо це робити, бо дороги у жахливому стані. 

На кожному об’єму робіт є технагляд. Якщо це робиться за кошти ЄБРР, то контроль здійснює французька компанія, якщо за кошти місцевого бюджету, то наші структурні підрозділи.  Прохання до всіх мешканців: якщо десь бачите якісь зауваження – долучайтеся».

Начальник управління житлового господарства Юрій Голець розповів також

«Сума на ремонти доріг у міському бюджеті становить понад 200 мільйонів гривень. Планується виконувати ремонтні роботи на дорогах і тротуарах, площею понад 250 тисяч  квадратних метрів. Це без врахування коштів ЄБРР.

«Львівавтодор» виконує роботи по будівництву трамваю на Сихів. Якщо звести все докупи, то понад півмільярда гривень має бути реалізовано цього року на ремонти доріг. Ті роботи, які розпочато, плануємо завершити до перших чисел жовтня.

Паралельно будемо починати роботи на проспекті Чорновола. Найтяжчі дороги – це вулиці Свєнціцького, вулиці Стуса. Там дуже великий рівень підземних вод. До перших чисел жовтня ми забезпечимо проїзд на проспекті Свободи і вулиці Лисенка, щоб люди могли без проблем проїхати центром Львова». 

Своєю чергою, голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк розповіла:

«У Сихівському районі капітально відремонтовано частково вулиці Зелену, вулицю Стрийську й вулицю Вернадського. Наступний етап – це ремонт проспекту Червоної Калини. У Сихівській адміністрації цього року спрямовано 16 мільйонів 700 тисяч гривень на капітальний ремонт хідників, дворів і поточний ремонт вулиць. 

На сьогоднішній день ми капітально відремонтували вже двори на проспекті Червоної Калини 103, 107, на Хуторівці 30, 32. Зараз проводяться ремонтні роботи на вулиці Кавалерідзе. Двори великі, площа 4 300 квадратних метрів.

Орієнтовна вартість виконання робіт – 1,5-1,3 млн. гривень. У дворах ми робимо дорогу, хідник, облаштовуємо дитячий майданчик за участю мешканців. 

Також ми проводимо ремонт хідників. Капітально провели ремонт хідників на вулиці Дунайській, вулиці Дністерській, вулиці Трильовського, вулиці Гашека, вулиці Стрийській. Ремонтні роботи у Сихівському районі виконали на загальну суму 16 мільйонів гривень 

Зараз ми плануємо завершити ремонт хідників на вулиці Панаса Мирного, відремонтувати вулиці Персенківку, тому що вона у поганому стані. На Липовій Алеї, 1-вулиці Дністерська також плануємо виконувати роботи».

Про це повідомили сьогодні, 7 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів