Ремонт автошляху Луцьк-Львів коштуватиме 400 мільйонів гривень

14:00 29 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: pravda.lutsk.ua

Завершити ремонтні роботи планують уже цього року.

Близько восьми мільйонів гривень коштує ремонт одного кілометра на автошляху Луцьк-Львів, а загальна вартість проекту потягне на суму 400 мільйонів гривень. Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, який також розповів:

«Перший етап ремонтних робіт починається від адміністративного кордону Волинської та Львівської областей до села Скобелка. Другий етап – територія Горохівського району до Луцька.

Ремонт передбачає не лише відновлення дорожнього покриття, а є цілим інфраструктурним об`єктом, що включає облаштування зупинок, з`їздів, оформлення узбіч та освітлення. Це повне відновлення автомагістралі Луцьк-Львів. В рамках цієї роботи передбачається залучення державних коштів, а також ми звернемося з проханням до голів районів, сіл та селищ взяти на себе шефську допомогу з оформлення зупинок.

Згідно з постановою Кабміну, відтепер можна за рахунок коштів перевиконання бюджету по Волинській митниці направляти кошти не тільки на дорогу Луцьк-Львів, а й на інші автошляхи області. Ми розраховуємо на підтримку органів місцевого самоврядування і районних рад, щоб дійсно зробити цей відрізок дороги на території Волинської області якісним, щоб ми могли завершити всі роботи на прилеглих територіях, зробити безпечними місця перетину головної дороги допоміжними і зробити нормальні комфортні умови інфраструктури на автомагістралі».

Варто зазначити, що здійснена робота уже потягнула близько 300 мільйонів гривень. Голова Волинської ОДА дав доручення завершити підготовку і провести повну презентацію із вказаними вище інфраструктурними об`єктами, учасниками тендеру та його результатами.

Загалом тендерна документація виготовлена уже на вісім ділянок, власне тендерні пропозиції повинні відбутися до 25 квітня. Завершити ремонтні роботи планують уже цього року.

Володимир Гунчик зазначив: «Я звертаюся до служби автомобільних доріг і департаменту інфраструктури, дуже важливо, щоб ми своєю роботою показали, що кошти які дала нам держава використані якісно, раціонально і ми зможемо до кінця цього року завершити всі роботи з найвищим рівнем якості».

Водночас, він доручив директору департаменту інфраструктури та очільникам районів, сіл та селищ створити робочі групи за участі представників спеціалізованих структур, громадських організацій та влади всіх рівнів проконтролювати прозорість та якість виконання робіт, аби представити громадськості не просто акт прийому-передачі робіт, а цілком виконаний проект. Про це повідомили сьогодні, 29 лютого, в інтернет-виданні «Волинська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів