Реконструкція площі Двірцевої у Львові розпочнеться 1-го березня

14:00 31 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 31 січня, у Львові відбулася нарада усіх задіяних і дотичних до реконструкції площі Двірцевої.

Про це повідомили в четвер, 31 січня, в прес-службі Львівської міськради. Зокрема, директор комунального підприємства «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід розповів під час наради: «Головна мета проекту реконструкції площі Двірцевої –впорядкування території та впорядкування і ліквідація транспортного хаосу. Передбачено, що площа буде складатися з двох частин: перша частина належатиме громадському транспорту, друга частина – це підземний паркінг і територія для приватного транспорту. Перед входом до вокзалу буде більше простору для пішоходів, однак трамвайна колія буде перенесена ближче до вокзалу. Також буде облаштовано новий фонтан калюжного типу. Отож площа має стати зручною і комфортною для всіх категорій користувачів».

«Проектом реконструкції площі Дверцевої передбачено збільшення інфраструктури громадського транспорту й кількості зупинок, вмонтування павільйонів зі сидіннями та накриттям на зупинках громадського транспорту, в майбутньому – збільшити кількість трамвайних маршрутів до вокзалу, розділити смуги для таксистів, приватного транспорту; громадського транспорту, трамваїв;  створити пішохідну зону, яка йтиме вздовж вулиці Чернівецької до вокзалу, а далі – до площі, й повинна  перетнути широку автомобільну смугу», – поінформували також у міськраді.

«Рух громадського транспорту буде об’єднаний у правій смузі, громадський транспорт зможе курсувати не залежно від приватного, передбачені також збільшення озеленення й площі скверу, створення велопарковки, облаштування підземного паркінгу й встановлення сучасного фонтану з формуванням громадського простору ближче до фасаду вокзалу», – розповіли також у міськраді.

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий зазначив: «Перебіг робіт плануємо таким чином, щоб мінімізувати площу закриття і людям було зручніше. перший етап робіт у нас почнеться з лівою частини площі і до центральної частини. Відповідно, під час цих робіт, буде закрито для проїзду дорожню частину, і буде один невеликий проїзд. У цій лівій частині у нас розпочинається колектор, тому проведемо його заміну. Цей етап робіт розпочнемо з 1 березня».

Андрій Білий також розповів: «Далі переходимо до другого етапу – закриваємо автостанцію до трамвайної колії. Тут роботи підрядник планує проводити два-три місяці. Після цього приступаємо до третього етапу – це закриття колії».

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР попередив: «Тому водіям приватного транспорту вже з 1 березня не можна буде заїздити на вокзал. До вокзалу можна буде під’їхати лише громадським транспортом – автобуси курсуватимуть максимально довго, допоки це дозволятимуть роботи, для них буде залишена окрема смуга. Також зможуть під’їздити до вокзалу і таксі. Автобуси міжнародного і міжміського сполучення з часом будуть переведені на Приміський вокзал».

Андрій Білий також анонсував: «Отож, з 1 березня буде закрито першу частину площі, з 1 квітня – автостанцію і, приблизно, з 15 травня, трамваї перестануть курсувати до вокзалу, а будуть розвертатися на вулиці Городоцькій, біля депо»

«За словами Олега Партики, в.о. начальника управління транспорту, під час перших етапів реконструкції площі Двірцевої міський транспорт, який курсує до вокзалу, буде курсувати за звичайною схемою. Також є попередні домовленості із залізницею щодо курсування поїздів», – поінформували також у міськраді.

«Попередньо є домовленість із залізницею щодо курсування поїздів далекого приміського сполучення. Більша частина поїздів буде зупинятися на станції «Підзамче». На сьогодні до станції «Підзамче» курсують великі автобуси на маршруті №5а, – зазначив Олег Партика. – Плануємо підсилити цей напрямок ще іншим автобусним маршрутом, при потребі, та продовжимо час їхньої роботи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів