Районні та міські управління юстиції будуть ліквідовані з наступного року

13:22 25 грудня 2015 р.

Фото до новини

Наступного року у Львівській області як експеримент ліквідують всі районні і міські управління юстиції. Як це буде впроваджуватися, буде описано в наказі міністра.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 25 грудня, під час прес-конференції на тему: «Підсумки роботи львівської юстиції у 2015 році. Які зміни в територіальних органах юстиції слід очікувати у 2016 році», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

- Формально всі правові акти будуть підписані на початку року. І фактично до травня у Львівській області не буде жодного районного і міського управління юстиції. На їхньому місці буде нова юстиція, будуть офіси, куди приходитимуть громадяни і отримуватимуть усмішку і допомогу у вирішенні питань, - тримає інтригу начальник юстиції.

За його словами, у Львівській області є 25 районних і міських відділів юстиції, де працюють чиновники, потреби в яких просто нема.

- До травня буде скорочено ще близько ста осіб. Крім тих, кого ми щотижня звільняємо за неефективну роботу, - каже Ярослав Жукровський.

Підсумовуючи роботу управління, яке він очолює, начальник зауважив, що в 2015 році була сформована команда працівників, які ніколи в цій системі не працювали. Проте роботу свою виконали якісно.

- Відбулося багато звільнень не лише звичайних працівників, але й керівного складу. За кілька останніх місяців третина керівників звільнилась, тому що їхня робота була неефективною. Всього юстиція оновилася на 15 відсотків. Це мало, але наступного року ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку, - каже він.

За словами Жукровського, робота оновленої команди дала свої результати не тільки для громадян, які користуються послугами органів юстиції, але й для працівників.

- Вчора на рахунки головного управління юстиції було перераховано 444 тисяч гривень, які підуть на виплату винагороди державним виконавцям. Зазвичай, у грудні ніколи не було ресурсів для виплати нагород, але цього року найкращі працівники отримають свою заслужену нагороду. П’ятьом особам виплатять близько 20 тисяч грн, при тому що вони мають зарплату дві тисячі грн у місяць, - каже Ярослав Жукровський.

Він також зазначив, що в 2016 році буде завершено експеримент з видачі свідоцтв про народжуваність у пологових будинках. Тобто вже всі пологові будинки області будуть видавати вищезгадані свідоцтва одразу при виписці. І це вже буде не експеримент, а буденна річ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів