Питання кордону з Мексикою й допомоги Україні можуть розділити - ЗМІ

10:32 1 лютого 2024 р.

Фото до новини

Спікер Палати представників США Майк Джонсон повідомив трьом лідерам парламентів країн Балтії, що питання про захист кордону Сполучених Штатів із Мексикою та додаткового фінансування для України, "ймовірно", розділять.

Про це повідомляють "The Hill" з посиланням на неназване джерело, речник спікера Радж Шах у розмові з "Semafor", яких цитує "ЄП", пише DailyLviv.com.

Ці питання розділять через занепокоєння щодо реформування прикордонної політики.

За інформацією "The Hill", Джонсон сказав, що рішення зрештою залежатиме від тексту законопроєкту про кордон після переговорів у Сенаті, про що він заявив спікерам парламентів країн Балтії.

Читайте також: Байден закликав республіканців ухвалити допомогу Україні у понад $60 млрд

Водночас речник Джонсона Радж Шах применшив значення цих коментарів та сказав, що вони були зроблені в гіпотетичному контексті.

Неясно, чи означатиме можливе розділення цього пакету проведення окремого голосування в Палаті представників за всіма пунктами, включно з питанням допомоги Україні.

Окреме голосування щодо військової допомоги Києву може наразити Джонсона на критику з боку радикальних законодавців з його Республіканської партії, які виступають проти подальшої допомоги Україні.

Нагадаємо, спікер Палати представників США Майк Джонсон надіслав листа законодавцям, де сказав, що угода про фінансування допомоги Україні та безпеку американського кордону не має шансів бути підтриманою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів