Путін ще до вторгнення планував заморити українців голодом - правозахисники

13:08 16 листопада 2023 р.

Фото до новини

Росія активно готувалася до розкрадання зерна та заморювання голодом українське населення протягом декількох місяців до того, як глава Кремля Володимир Путін дав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє The Independent із посиланням на звіт міжнародної правозахисної групи Global Rights Compliance (GRC), пише DailyLviv.com.

Згідно з зібраною інформацією правозахисників, коли російські танки таки перетнули український кордон 24 лютого 2022 року, вони навмисно спершу атакували райони, багаті зерном, і здійснювали напади на інфраструктуру з виробництва харчових продуктів.

Читайте також  Зернові репарації: фонд Говарда Баффета документує розкрадання Росією українського зерна

Крім цього, GRC виявила, що російський оборонний підрядник почав закупівлю вантажівок для перевезення зерна, а також трьох нових 170-метрових балкерів ще в грудні 2021 року, що свідчить про завчасне планування з розкрадання українських продовольчих ресурсів у безпрецедентних масштабах.

Російські війська почали контролювати українські ферми менш ніж за тиждень після свого вторгнення, і на піку РФ експортувала 12 000 тонн зерна на день з усіх тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що докази цього попереднього планування на високому рівні будуть надані Міжнародному кримінальному суду, і GRC сподівається, що це призведе до першого міжнародного судового переслідування Путіна за воєнний злочин у вигляді заморювання голодом як методу ведення війни.

Нагадаємо, Москва за дев'ять днів обстрілів знищила 180 тисяч тонн зерна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів