Зернові репарації: фонд Говарда Баффета документує розкрадання Росією українського зерна

12:51 4 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Фонд Говарда Баффета у партнерстві з некомерційною американською організацією Project Expedite Justice (PEJ) допомагає зібрати і задокументувати докази організованої крадіжки критичної частки продовольчих запасів України.

Про це інформує Фонд Говарда Баффета, пише Dailylviv.com.

Організація «PEJ» працює над виявленням та документуванням дій, осіб та компаній, причетних до організації, підготовки, сприяння, а також фактичного розкрадання, транспортування та продажу розграбованої продукції, пов'язаної з сільськогосподарським виробництвом та продовольчим забезпеченням України.

Як зазначається у звіті Говарда Баффета, цей процес скурупульозний і складний, але в кінцевому результаті він дозволить українській владі отримати документацію, необхідну для пошуку справедливості та відплати за воєнні злочини, які вплинули на виробництво та постачання продовольства в Україні.

Українські аграрії втратили мільярди доларів через військову агресію рф. Відтак, планується розробити механізм зернових репарацій комітетом Верховної Ради спільно з Мінагрополітики та міжнародними партнерами, щоб надалі українські аграрії отримали компенсації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів