Президент Болгарії заблокував передачу Україні 100 списаних БТРів

11:54 4 грудня 2023 р.

Фото до новини

У листопаді у Болгарії ухвалили угоду з Україною щодо передачі бронетранспортерів, які болгарське Міноборони списало

Президент Болгарії Румен Радев наклав вето на рішення парламенту безплатно надати Україні 100 списаних бронетранспортерів, що належали болгарському Міністерству внутрішніх справ. Про це у понеділок, 4 грудня, повідомило болгарське видання NOVA, пише DailyLviv.com.

За словами, Румена Радева парламентарі «недостатньо ознайомлені з конкретними параметрами пожертви». Президент Болгарії заявив, що не були враховані ані завдання воєнного часу, покладені на МВС, ані потреби Головних управлінь «Прикордонної поліції» та «Пожежної безпеки та безпеки населення». Надана Україні броньована транспортна техніка підвищеної прохідності може бути використана для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі катастроф і аварій, у тому числі у важкодоступних районах.

«Я керуюся переконанням, що безпека, здоров'я і життя болгарських громадян повинні бути головним пріоритетом...Випадки, коли служби захисту населення будуть стикатися з такими викликами, почастішають, і це вимагає їх посилення, а не послаблення», – заявив Румен Радев.

Нагадаємо, у Болгарії підірвали склад боєприпасів, які постачали для ЗСУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів