Пожежа знищила в Брюховичах 40 квадратних метрів трави

10:00 1 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

У міськраді нагадали: «Відповідно до чинного законодавства, за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу».

У Львівській міськраді розповіли сьогодні, 1 серпня: «31 липня о 15.20 надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Пролісковій, 8 у селищі Брюховичі. Пожежу ліквідували о 15.56. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 40 квадратних метрів (земельна ділянка належить Брюховицькій селищній раді)».

«У Львові з початку року вже обліковано 61 пожежу сухої рослинності та 14 пожеж на торфовищах, і близько 90% таких пожеж спричиняє людська недбалість. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради нагадує, що пожежі в екосистемах – найбільш масові і розповсюджені лиха, які завдають величезної шкоди ґрунтам, рослинному і тваринному світу, а також забруднюють навколишнє середовище і шкодять здоров’ю людей», – поінформували також у міськраді

«Шкода від спалювання сухої трави вкрай небезпечна. До складу такого диму входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Водночас, містян застерігають, що відповідно до чинного законодавства, за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на громадян від 170 до 340 гривень і на посадових осіб від 850 до 1190 гривень. При повторному підпалюванні – штрафи для громадян – від 170 до 340 гривень, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень. А за порушення, вчинені у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, штрафи зростають вдвічі», – повідомили також сьогодні, 1 серпня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів