Повітряні сили ЗСУ пояснили причину нетривалих шести тривог 25 серпня

14:03 26 серпня 2023 р.

Фото до новини

Піднімаючи в небо авіацію з виходом в район запусків ракет окупанти не лише проводять тренування, але й намагаються психологічно дратувати всіх українців.

Як повідомляли Повітряні сили ЗСУ, 25 серпня впродовж дня в Україні шість разів оголошували масштабну повітряну тривогу через злети російських винищувачів МіГ-31К. Про це писав Dailylviv.com.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону заявив, що так чином противник не лише проводить тренування, але й намагається натиснути на українців.

"Польоти все ж таки, мабуть, пов'язані з тренуванням льотного складу з виходом в район пусків. Навчання пілотів - це безперервний процес, який триває завжди, а тим паче в умовах бойових дій. Плюс повітряні тривоги, які в Україні, постійно дратують людей, впливають на нашу економіку, психологічний стан. Ворог це прекрасно розуміє", - пояснив речник.

Ігнат також додав, що зараз повітряні тривоги через зліт МіГ-31К нетривалі. На початку повномасштабної війни такі повітряні тривоги тривали до півтори години.

"Півтори години - це відпрацювання пального, повністю заправлені баки. Потім злітав інший. Така практика вже була, просто літали довше. Зараз просто зліт і посадка", - сказав він.

РФ в Азовському морі на бойовому чергуванні тримає ракетоносій зі вісьмома Калібрами

Наші льотчики б’ють крилатими ракетами Storm Shadow і Scalp по ворожих пунктах управління та складах боєприпасів

Унаслідок зіткнення літаків загинули українські пілоти, серед яких відомий ас-винищувач Джус

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів