Повітряні сили повідомили, куди цілили росіяни під час нічної атаки

10:05 14 червня 2024 р.

Фото до новини

Ворог застосовував балістичні ракети «Іскандер-М» по Запоріжжю.

Під час нової масованої атаки РФ Україною в ніч на 14 червня окупанти запустили ракети, які летіли в основному на захід. Також ворог вибирав для удару «класичні» цілі. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, пише DailyLviv.com.

«Противник розпочав цієї ночі свою повітряну атаку десь близько 23:00, запустивши свої БПЛА типу «Шахед». Загалом їх було 17, всі вони були знищені», – розповів він.

Також, за його словами, ворог застосовував і інші типи озброєння. Зокрема, балістичні ракети «Іскандер-М» по Запоріжжю, а саме три ракети випустив противник з території тимчасово окупованого Криму», – зазначив спікер.

Також пізніше, як додав Євлаш, близько 03:00, з Саратівської області ворог здійснив застосування своєї стратегічної авіації, а саме літаків Ту-95МС та випустив 10 крилатих ракет.

«Зайшли вони в повітряний простір України з території Сумської області й здебільшого прямували на захід України. Цілили класично по об'єктах критичної та військової інфраструктури», – констатував спікер.

Вже близько 06:00 ранку противник здійснив пуск аеробалістичної ракети Х-47 «Кинджал» з пускових рубежів Тамбовської області.

«Ця ціль рухалася дуже швидко, зайшла з півночі України і також попрямувала до Хмельниччини, де не досягла своєї цілі», – резюмував Євлаш.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів