Повітряна тривога в суботу: розвідувальна авіація рф готує новий ракетний удар, - СО Півдня

14:50 4 лютого 2023 р.

Фото до новини

Російські війська готуються до нової можливої масованої ракетної атаки. Наразі ворог веде активну розвідку авіацією та БПЛА.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону, пише Dailylviv.com.

"Ворог збирає максимальну інформацію, активізував розвідувальні БПЛА, які ми досить результативно збиваємо. Але бачимо, що їх все більше й більше з'являється з акваторії Чорного моря, вздовж узбережжя в Миколаївській області і фіксуємо спрямування на Одеську область", - розповіла Гуменюк.

Вона нагадала, що наразі на бойовому чергуванні в Чорному морі немає, оскільки море штормить.

"Корабельне угруповування ворога хоч і складається з 9 кораблів в Чорному морі, але жодного ракетоносія на службі зараз немає, вони укриваються в пунктах базування. Хоча це абсолютно не свідчить про те, що вони не збираються атакувати. Пам'ятаймо, щоб вийти на бойові позиції їм потрібні 1,5-2 години", - зазначила Гуменюк.

Також вона акцентувала, що окупанти тяжіють до певних дат і лютий для них специфічний місяць (саме в лютому торік почалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну).

"Вони цілком імовірно можуть готувати такий удар і сьогоднішня тривога, яка була по всій території України через зліт, зокрема, розвідувальної авіації тому підтвердження. Ворог збирає інформацію та готується (до ракетного удару - ред.)", - підсумувала Гуменюк.

Танкісти ЗСУ уже освоїли керування могутніми Challenger 2, - МО Великобританії

Україна, нарешті, відмовилася співпрацювати з Росією у космічному просторі

У Білорусі злетів МіГ-31: повітряна тривога

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів