Повітряна тривога на Львівщині через зліт російської авіації

10:37 30 грудня 2023 р.

Фото до новини

Сигнал тривоги пролунав о 10.31.

Про тривогу повідомили Повітряні сили ЗСУ, пише DailyLviv.com.

Повітряну тривогу також оголосили у всіх областях України.

"Вся Україна — ракетна небезпека!

Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Моздок (Північний Кавказ) 

Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги!"- йдеться в повідомленні.

МіГ-31К є носієм аеробалістичних ракет "Кинджал".

Нагадаємо, 18 березня 2022 року, під час нападу на Україну, російські військові застосували ракету «Кинджал», ймовірно, з МіГ-31К. За заявою МО РФ, удар був завданий по складу боєприпасів на території Івано-Франківської області, що стало першим бойовим застосуванням цього комплексу і першим у світі бойовим застосуванням гіперзвукової зброї.

9 травня 2022 року з літаків стратегічної авіації Ту-22М3 в Одеській області було випущено три ракети комплексу «Кинджал». Внаслідок удару двоє людей отримали поранення від пожежі, а торговельний центр та склад споживчої продукції були зруйновані.

7 серпня 2022 російські військові застосували ракети Х-47М «Кинджал» з літака МіГ-31К по території Вінницької області.

9 березня 2023 стратегічними перехоплювачами МіГ-31К ПКС РФ було здійснено запуск 6 ракет Х-47М «Кинджал» по території України, одна з яких вразила об'єкт енергетичної інфраструктури в Києві.

4 травня 2023 року, згідно з опублікованими фотографіями уламків, українська ППО вперше збила гіперзвукову ракету Х-47 «Кинджал» за допомогою комплексу «Patriot». Згідно зі заявами, ракету було випущено з МіГ-31К на території Росії. Про перехоплення «Кинджала» протиракетою з ЗРК Patriot також заявили урядові джерела США, а також військові експерти та аналітики.

Дивіться карту повітряних тривог.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів