Потужна гроза у Львові: розлив колектора, підтоплення будинків, перебої зі світлом (відео)

23:52 17 липня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 17 липня, близько 21.00 у Львові пройшла гроза. Внаслідок негоди стався розлив колектора на вул. Торф’яній, відбулось підтоплення, деякі будинки мають перебої з електропостачанням.

Як повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, комунальні служби вже працюють, аби оперативно ліквідувати наслідки зливи, інформує пресслужба ЛМР, пише  Dailylviv.com.

Через те, що одномоментно випала велика кількість опадів, у кількох будинках ливнева каналізація не впоралась із тою кількістю води, на кількох дорогах частково забились дощеприймачі та не могли приймати воду. Є випадки зірваних потоком води каналізаційних люків.

Працівники «Львівелектротрансу» проведуть огляд трамвайних колій з метою виявлення замулених місць, що утворились через сильні потоки води, аби розчистити колію, і електротранспорт міг рано вчасно виїхати на лінії.

Нагадаємо, за прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології, 18 липня вночі по місту очікується гроза та шквалистий вітер 15-20 м/с. Мерія закликає містян зважати на прогноз погоди й бути обачними.

Міський голова Львова у себе в соцмережах закликав оперативно повідомляти про наслідки негоди на гарячу лінію – за номером 1580, або у коментарях під його дописом, аби допомогти комунальним службам швидше виявити місця, де потрібне оперативне реагування.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що  блискавка влучила в два трансформатори.

Чотириденна норма опадів за півтори години: у Львові ліквідовують збитки від стихії (відео)

Нічна стихія на Львівщині: Козицький повідомив про наслідки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів