Понад 300 контейнерних майданчиків уже переповнені у Львові вщент

22:32 26 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Критична ситуація – в усіх районах міста, окрім центру.

У Львові понад три сотні контейнерних майданчиків переповнені вщент. Уже більше трьох тижнів з міста не вивозять сміття в повному обсязі. 

У місті сміттєвий колапс триває останні кілька місяців. І сміття – тільки, що контейнерів й не видно. Львів'янин Олег Штокало, який живе у будинку неподалік сміттєвого майданчика, каже, що гора невдовзі досягне рівня його двоповерхового помешкання.

«Останній раз вивозили перед Новим роком, це десь було 25 грудня. Думали, що вивезуть після свят, бо були свята, але як бачите гора стоїть по сьогодні», – каже Олег.

Критична ситуація – в усіх районах міста, окрім центру. Угоди на вивезення львівських побутових відходів уклали шість фірм, однак нині працюють лише дві із них. Працівниця комунального підприємства Стефанія обурюється: «Тридцять років працюю. Такого безладу не бачила. Не пам’ятаю, щоб таке було».

Екологи застерігають, що з потеплінням гори сміття можуть призвести до спалаху інфекцій. У Львівський міській раді запевняють, що непотріб приберуть за тиждень. Його планують вивезти на місцеві полігони. Щоправда, це лише разова домовленість, щоб уникнути екологічного лиха. Куди потім вивозити сміття – у мерії досі не знають.

Про таке розповіла кореспондентка «5 каналу». Що чекає на львів'ян – дивіться у сюжеті:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів