Понад 900 львів'ян, після ракетного удару по середмістю, звернулись по допомогу

12:16 14 вересня 2024 р.

Фото до новини

Внаслідок атаки загинуло 7 людей. Руйнувань зазнали 189 будівель.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

За 9 днів до виїзного ЦНАПу на вул. Стороженка, 11 звернулися понад 900 людей, помешкання яких постраждали від російської атаки 4 вересня. Тут вони отримали консультації про підтримку від міста та замовили послуги. ЦНАП продовжує працювати найближчими днями.

«Підбили підсумок 9 днів роботи наших фахівців на місці обстрілів: кожного дня понад 100 людей звернулось у виїзний ЦНАП на вул. Стороженка, 11, щоб отримати консультації та замовити послуги. 160 людей вже подали заяви для отримання компенсації, 49 – розв'язали питання щодо оформлення інших документів. Соціальні психологи надали підтримку понад 20 особам і продовжують це робити далі, є діти. Вже призначені виплати першим 23 постраждалим від ракетних ударів 4 вересня. Ми продовжуємо роботу виїзного ЦНАПу», - зауважила керівниця міського департаменту гуманітарної політики Валентина Бартошик.  

Графік роботи виїзного ЦНАПу на вул. Стороженка, 11:

субота (14.09.2024): з 10:00 до 16:00

неділя (15.09.2024) – вихідний

понеділок-середа (16.09 -18.09.2024): з 10:00 до 19:00.

Враховуючи погодні умови, працівники ЦНАП приймають у приміщенні комунального підприємства, що поруч.

Нагадаємо, вранці 4 вересня ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, з них 1 дитина. Ще 71 людина потребувала медичної допомоги, з них 10 дітей. Руйнувань зазнали 189 будівель (житлові будинки, 7 закладів освіти, 2 спортивні заклади, 2 медичні установи та 1 заклад культури, а також 1 храм).

Читайте також: Україна має найвищий рівень смертності та найнижчу народжуваність у світі — американська розвідка

Для максимально швидкого відновлення знищених росіянами будинків, мер Львова Андрій Садовий закликав український та міжнародний бізнес взяти під опіку одну зі зруйнованих будівель. На сьогодні до ініціативи «Візьми будинок під опіку» приєдналося вже понад 35 організацій, фондів, підприємств та закордонних міст-партнерів.

Також місто допомагає мешканцям, житло яких зруйноване чи пошкоджене внаслідок ворожої атаки. Зокрема, тим, хто потребував, допомогли з тимчасовим безплатним житлом. Мешканцям, які втратили свої квартири внаслідок ворожої атаки, місто оплачуватиме оренду житла. Йдеться про компенсації у 10 тис. грн, 12 тис. грн та 15 тис. грн відповідно до того, яке помешкання у них було зруйновано: 1-, 2- чи 3-кімнатні квартири.

Якщо ж помешкання вціліли, але є вибиті вікна чи вхідні двері – люди отримають кошти на їх заміну: до 12 тис. грн за одне вибите вікно та до 8 тис. грн за пошкоджені вхідні двері. Якщо ж через гасіння пожеж квартиру залили, власник отримає компенсацію у розмірі 15 тис. грн.  Детальніша інформація як оформити різні компенсації – тут.

Вчора на виконкомі мерії погодили надання перших компенсацій з міського бюджету на відновлення вікон вхідних дверей у помешканнях. Наразі з повним пакетом документів отримали запити на компенсації щодо відновлення 20 вибитих вікон і 3 вхідних дверей у помешканнях на загальну суму майже 525 тис. грн (20 вікон на суму 501,5 тис. грн та 3 дверей на суму 23,4 тис. грн).

Також на стаціонарному лікуванні у лікарнях Першого медичного об’єднання Львова залишається 12 людей, які постраждали від російської атаки минулого тижня. Ще близько 40 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні.

Читайте такожПонад 3 млн грн витратить Львів на вивезення руїн від ракетних ударів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів