Понад 3 млн грн витратить Львів на вивезення руїн від ракетних ударів

19:14 10 вересня 2024 р.

Фото до новини

Відповідне рішення сьогодні, 10 вересня, погодив виконавчий комітет ЛМР.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

З резервного фонду бюджету Львівської міської територіальної громади виділили 3 млн 69 тис. грн на завантаження та вивезення відходів, які утворилися внаслідок руйнувань, спричинених російськими ударами по Львову 4 вересня. Відповідне рішення погодив виконавчий комітет ЛМР.

Нагадаємо, 4 вересня, близько п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, серед яких діти. Ще 66 мешканців потребували медичної допомоги, з них 10 дітей. Руйнувань зазнали 188 будівель, зокрема, житлові будинки, 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи, храм ПЦУ св. Юрія Переможця, що на вул. Чернівецькій. Пошкоджено дахи, перекриття, стіни, перегородки, вікна тощо.

Читайте також20 будинків у Львові, знищених ракетним ударом, не вдасться відновити — уповноважений уряду Польщі

Зазначимо, для максимально швидкого відновлення знищених росіянами будинків, мер Львова  Андрій Садовий закликав український та міжнародний бізнес взяти під опіку одну зі зруйнованих будівель. На сьогодні до ініціативи «Візьми будинок під опіку» приєдналося вже понад десять українських компаній та закордонних партнерів.

Також місто допомагає мешканцям, житло яких зруйноване чи пошкоджене внаслідок ворожої атаки. Зокрема, тим, хто потребував, допомогли з тимчасовим безплатним житлом. Далі мешканцям, які втратили свої квартири внаслідок ворожої атаки, місто оплачуватиме оренду житла. Йдеться про компенсації у 10 тис. грн, 12 тис. грн та 15 тис. грн відповідно до того, яке помешкання у них було зруйновано: 1-, 2- чи 3-кімнатні квартири.

Якщо ж помешкання вціліли, але є вибиті вікна чи вхідні двері – люди отримають кошти на їх заміну: до 12 тис. грн за одне вибите вікно та до 8 тис. грн за пошкоджені вхідні двері.

Якщо ж через гасіння пожеж квартиру залили, власник отримає компенсацію у розмірі 15 тис. грн.  

Нагадаємо, понад 10 інвесторів зголосилися взяти під опіку зруйновані ракетним ударом будинки у Львові.

Читайте також: Ярослав Базилевич після ракетного удару піднявся у квартиру за допомогою автовежі. Він навряд чи повернеться у будинок після його відновлення

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів