Понад 900 азовців перебувають у російському полоні - Прокопенко-Редіс

11:01 1 лютого 2024 р.

Фото до новини

У російському полоні продовжують лишатися 900 захисників Маріуполя.

Про це написав командир 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ, підполковник Денис Прокопенко «Редіс», пише DailyLviv.com.

Зокрема, він привітав обмін 207 українських військовослужбовців, який відбувся 31 січня.

Читайте також: Росія утримує у полоні 3 574 українських військових, з яких понад 700 - азовці

«Щасливий за кожного, хто здобув свободу, та бажаю якнайшвидшого відновлення. Щиро вітаю зі звільненням із ворожої неволі двох бійців 12-ї бригади «Азов» НГУ, які після розширення підрозділу «Азов» із полку до бригади, стали частиною нашої військової родини. Проте мою радість за їхнє повернення затьмарює, що рідні бійців, які тримали оборону Маріуполя у складі полку «Азов», знову не побачать у списках імена своїх близьких. За всі обміни з початку повномасштабного вторгнення лише кілька разів у них з’являлися імена моїх побратимів. Хоча минуло понад півтора року від отримання наказу на припинення оборони Маріуполя», - зазначив Прокопенко.

За його словами, «у російському полоні продовжують лишатися понад 900 азовців, які гідно тримали оборону Маріуполя та протягом 86 діб не давали противнику своєчасно перекинути сили та засоби, щоб розвивати успіх в напрямку Запоріжжя».

Читайте також: Ще шість позасудових страт полонених українських військових підтвердила ООН

Прокопенко додав, що нині азовці ведуть важку боротьбу з окупантами в лісах Кремінної, знищують та беруть у полон російських військових і продовжують вірити, що відповідні структури докладають достатніх зусиль для звільнення українських героїв.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів