Понад 500 мешканців Олешок загинули після підриву ГЕС - Центр нацспротиву

17:55 19 червня 2023 р.

Фото до новини

За попередніми даними понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС

Росіяни на тимчасово окупованих територіях не евакуйовували людей, які не мають російського паспорта, про це повідомляє Центр національного спротиву, пише Dailylviv.com.

За попередніми даними понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС. Люди загинули через те, що окупанти відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта. Порушуючи усі норми Міжнародного гуманітарного права та звичайної людяності, росіяни просто залишили місцевих на смерть. Дії росіян щодо цивільного населення мають всі ознаки геноциду і кожен, хто долучився до знущань з українців — понесе справедливе покарання, йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що росіяни підірвали греблю в Новій Каховці в ніч проти 6 червня. Каховська ГЕС була повністю зруйнована. Вода затопила десятки сусідніх населених пунктів.

Території на східному березі Дніпра тимчасово перебувають під контролем російських окупантів. Росіяни не надають допомоги українцям, які постраждали від повені та не допускають гуманітарні місії міжнародних організацій, зокрема ООН

Три мертвих корови винесло на узбережжя Болгарії (відео)

Унаслідок підриву Каховської ГЕС на підконтрольній території загинуло 16 осіб - МВС

На Таврійському напрямку окупанти втратили чотири роти за добу – Тарнавський

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів