Поляки зменшили гуманітарну допомогу українцям на 90%

22:48 1 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Україна продовжує боротися з агресією рф, але потік допомоги саме від іноземних громадян невпинно зменшується.

Організації з надання допомоги попереджають, що надходження впали на 90%.

Про це інформує InPoland, пише Dailylviv.com.

Відтоді як росія напала на Україну, Польща всіляко допомагає східному сусіду. Величезний порив поляків, які безкорисливо допомагали біженцям, а також жертвували значні кошти на підтримку військової боротьби українців, безумовно, залишився в минулому. Зараз організації, які надають допомогу українцям у Польщі, мають величезні проблеми з продовженням діяльності.

Гелена Краєвська з Польської гуманітарної акції розповіла, що дані досліджень свідчать, що поляки втомилися допомагати. Вона зазначила, що наразі значно зменшився розмір фінансових надходжень, які пов’язані з підтримкою України та українців у Польщі. Краєвська сказала, що ця невтішна тенденція спостерігається кілька кварталів поспіль.

Такі ж невтішні дані надають і представники інших гуманітарних організацій. Прикладом є Польський центр міжнародної допомоги, фінансування якого скоротилося на 72% порівняно з минулим роком. У результаті PCPM закрив більшість програм допомоги.

В менших містах ситуація ще гірша. Скорочення фінансування в невеликих місцевих організаціях з надання допомоги сягають 80-90%. Багато з них трималися на плаву завдяки підтримці міжнародних донорів, які вже завершили певні проєкти.

Польща не має наміру продовжити дію спецзакону про допомогу біженцям з України

З березня 2023 року українські біженці в Польщі платитимуть за проживання у закладах розміщення

У Кракові відкрито провадження за образу української сім'ї

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів