Польські поліціянти допомогли українцю знайти загублену торбу з грошима

19:44 9 листопада 2023 р.

Фото до новини

Чоловік повертався з гостини й не помітив, як загубив свою сумку – з чималою сумою готівки, телефонами та документами.

“37-річний громадянин України приїхав до свого друга в Глівіце-Сосніце. Пригостившись алкоголем, він покинув застілля незадовго до опівночі. Як пізніше з’ясувалося, чоловік трохи “випав зі свідомості”. Він вийшов на… аварійну смугу автобану А1 і попрямував у напрямку Лодзі. Ходу абсолютно п’яного чоловіка перервали глівіцькі поліціянти”, – повідомляє KMP Глівіце, пише DailyLviv.com.

Оскільки чоловік був несвідомий, не міг сказати, де живе, не мав при собі жодних документів і становив ризик для власної безпеки, його забрали з небезпечної пішохідної зони під опіку і доставили до витверезника. Там він почав частково приходити до тями. Він згадав, що, йдучи від знайомого, мав при собі сумку зі значною сумою готівки та цінних речей. Там були: два телефони, навушники, планшет (всі преміумклас), готівка в польській, американській та євро валюті, а також паспорт, водійське посвідчення, картки до банкомата. Загальна вартість була оцінена у понад 22 000 злотих. 

Читайте також:Українця зі зброєю затримали в аеропорту Варшави

Справою одразу ж зайнялися співробітники п’ятого відділку поліції. Вони почали відпрацьовувати можливі маршрути пересування чоловіка. Паралельно почали переглядати записи з камер відеоспостереження. Виявилося, що герой історії не помітив, як загубив свою сумку на вулиці Велицькій.

Як з’ясувалося, гроші привласнив місцевий 60-річний чоловік, який, проїжджаючи повз, помітив торбу з грошима. Поліціянти швидко знайшли його адресу, забрали привласнене майно і повернули українцю.

Читайте також: Українець в Польщі вдавав зі себе працівника банку та обкрадав людей

Нагадуємо: незаконне привласнення майна – це злочин, що має серйозні правові наслідки. Особі, яка вчинила таке діяння, загрожує кримінальна відповідальність, включаючи штраф або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів