Українця зі зброєю затримали в аеропорту Варшави

10:29 9 листопада 2023 р.

Фото до новини

У багажі українця, що прямував до Малаги, виявили 15 бойових боєприпасів і шумову гранату.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

У вівторок, 7 листопада, офіцери Групи безпеки польотів Варшава-Модлін отримали інформацію про виявлення 15 бойових патронів та макет навчальної гранати в ручній поклажі 25-річного громадянина України. Чоловік не мав відповідних дозвільних документів на зберігання та вивезення боєприпасів, чим порушив статтю 263 § 2 Кримінального кодексу.

Українця затримали, а потім допитали. Під час розмови з прикордонниками він пояснив, що їхав з України, а рюкзак (разом із вмістом) позичив у товариша. Чоловік запевняв, що гадки не мав, що всередині знаходяться небезпечні речі.

 

Сьогодні мандрівника доставили до окружної прокуратури м. Новий Двір Мазовецький для подальшого розгляду справи. Згідно з польським законодавством, зберігання зброї або боєприпасів без відповідного дозволу карається позбавленням волі на строк від 6 місяців до 8 років.

Прикордонники нагадують, що особа, яка має намір перевезти вогнепальну, газову зброю або боєприпаси, зобов’язана повідомити про цей факт представника авіакомпанії в аеропорту, рейсом якого вона планує вилетіти.

У такій ситуації пасажира, який перевозить вогнепальну зброю та/або боєприпаси, запросять до спеціальної кімнати для перевірки зброї та наявних дозвільних документів.

 

Слід також зазначити, що зброя, яка транспортується повітряним транспортом, повинна бути розряджена та убезпечена, а боєприпаси упаковані належним чином. Вогнепальна, газова зброя чи боєприпаси повинні бути зазначені як зареєстрований багаж. Такий вантаж перевозиться на борту повітряного судна під постійним наглядом прикордонної служби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів