Польські фермери заблокують не лише усі ПП між Польщею та Україною, але й вузли зв’язку і під’їзди до залізничних станцій та морських портів

19:09 13 лютого 2024 р.

Фото до новини

Раніше, 9 лютого, НСЗЗ РІ «Солідарність» оголосила 30-денний загальний страйк аграріїв.

Про це інформує RMF24, пише DailyLviv.com.

20 лютого польські фермери заблокують усі пункти пропуску на кордоні між Польщею та Україною. 

«Будуть заблоковані не лише прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів», – йдеться у повідомленні НСЗЗ РІ «Солідарність».

Раніше, 9 лютого, НСЗЗ РІ «Солідарність» оголосила 30-денний загальний страйк аграріїв.

"Ми знаємо, що це лише початок великого шляху до перемоги. Тому цим зверненням ми хочемо подякувати вам за участь і підтримку наших спільних вимог", - йдеться у заяві профспілок. 

Читайте також: Ницість і ганьба. Садовий розкритикував польських фермерів за висипане українське зерно на кордоні (відео)

Фермери протестують проти неконтрольованого надходження товарів з України, імпортованих до Польщі, через відкриття кордонів Євросоюзом. Відсутність регламентації ставить під сумнів рентабельність сільськогосподарського виробництва, переробної та інших галузей, пов’язаних із сільським господарством.

«Тому 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку фермерів, ми оголошуємо, що всі протестні дії будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною та акціях протесту на місцях», — НСЗЗ РІ. Солідарність».

Нагадаємо, сьогодні близько 14:00 польські фермери розпочали акцію протесту неподалік від пункту пропуску «Корчова», що навпроти українського ПП «Краківець».

11 лютого в поліції польського Хелму повідомили, що фермери, які протестували неподалік від пункту пропуску в Дорогуську, зупинили три українські вантажівки й висипали з них зерно просто на дорогу. Правоохоронці почали розслідування.

Читайте також: 4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами, — Мінагрополітики

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів