Польські фермери блокують рух транспорту на кордоні з Німеччиною. Поліція закликала уникати автобану

13:42 26 лютого 2024 р.

Фото до новини

У неділю ввечері також було заблоковано рух тракторами, фургонами й вантажівками на міському мосту у Франкфурті-на-Одері з німецького боку.

Про це інформує Spiegel.

Польські фермери у знак протесту заблокували пункт пропуску на кордоні з Польщею біля Франкфурта-на-Одері.

Читайте також: У Польщі зловмисники висипали з вагонів 160 т української кукурудзи

Це дійство може призвести до значних затримок у русі в Бранденбурзі до другої половини дня понеділка. Поліція закликала водіїв уникати автобану A12 та скористатися іншими прикордонними переходами. 

У неділю ввечері також було заблоковано рух тракторами, фургонами й вантажівками на міському мосту у Франкфурті-на-Одері з німецького боку. Фермери протестували, переважно, проти скорочення субсидій на сільськогосподарське дизельне пальне.

Деякі аграрії висловлюють надію на зустріч з прем'єр-міністром Дональдом Туском та вимагають відкликання політики Зеленого курсу ЄС, яка, на їхню думку, негативно впливає на фермерський сектор. Блокада пункту пропуску планується до 13:00, проте може бути продовжена або відбутися інші форми протесту.

Читайте такожПольські фермери перед пунктом пропуску у Гребенному розсипали по дорозі цвяхи та шурупи

«Ми чекаємо на прем'єр-міністра» – йдеться на одному з банерів, розміщених на машинах фермерів. «Політика ЄС руйнує фермерів» – ще одне гасло, яке підготували протестувальники.

Нагадаємо, з 1 березня до протестів польських фермерів на кордоні з Україною планують доєднатися перевізники.

Нагадаємо, минулого тижня польські фермери повідомляли, що планують перекрити польсько-литовський кордон. Вони також оголосили, що литовські фермери можуть приєднатися до протесту.

Сьогодні стало відомо, що литовські фермери не приєднаються до протесту польських фермерів. Вони стверджують, що російське зерно є для них більшою проблемою, ніж українське.

Читайте також: Заборонити експорт російського зерна в ЄС та замінити його українським вимагає Латвія

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів