У Польщі зловмисники висипали з вагонів 160 т української кукурудзи

16:43 25 лютого 2024 р.

Фото до новини

Новий акт вандалізму – вночі з 24 на 25 лютого на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів.

Про цей випадок вандалізму повідомило Міністерство інфраструктури, пише DailyLviv.com.

Вже вчетверте у Польщі зловмисники розпломбували вагони та висипали кукурудзу. Наразі це наймасштабніша диверсія з українським збіжжям. Пошкоджено 160 тонн агропродукції. 

Вночі з 24 на 25 лютого на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки мав вирушити до інших країн світу.

«Системне знищення української агропродукції подібне на сплановані диверсії. Наша країна обороняється і виживає також і завдяки фермерам. Отже, ті, хто вчинили ці злочини, точно не зацікавлені в українському мирі і перемозі цивілізованого світу. Ми закликаємо правоохоронні органи Польщі дати негайну реакцію», —  заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

Раніше було повідомлення про розсипання бобових. За попередніми даними, було зіпсовано 5 тонн сої. Поліція Польщі почала розслідування інциденту, повідомило радіо RMF24. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів