Польські дипломати запевняють, що вони не скоїли наїзд на Львівщині (відео)

19:38 7 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Ігоря Зінкевича в інтернет-мережі «Facebook»

Посольство Польщі в Україні заявило в четвер: «В інциденті на дорозі 4 липня поблизу польсько-українського кордону в районі контрольно-пропускного пункту «Рава-Руська» не брав участь жоден з працівників польського МЗС».

Посольство Польщі в Україні спростовує, що за кермом автомобіля, який 4 липня в‘їхав у натовп учасників протесту поблизу українсько-польського кордону, перебував працівник польського МЗС. У тексті переданого інформаційній агенції УНІАН звернення посольства Польщі в Україні зазначається:

«В інциденті на дорозі 4 липня поблизу польсько-українського кордону в районі контрольно-пропускного пункту «Рава-Руська» не брав участь жоден з працівників польського МЗС. Жоден службовий ані приватний транспортний засіб дипломатів не був учасником даної події. Поширення неперевірених інформацій діє на шкоду взаємним добросусідським польсько-українським стосункам».

Про це повідомили сьогодні, 7 липня, в інформаційній агенції УНІАН, де також нагадали: «4 липня поблизу митного переходу «Рава-Руська» на українсько-польському кордоні, в місті Рава-Руська Жовківського району Львівської області водій автомобіля «Peugeot» з номерними знаками польської реєстрації скоїв наїзд на учасників акції протесту, які безперервно ходили через дорогу пішим переходом. Внаслідок наїзду травми дістали троє місцевих жителів. Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, за кермом автомобіля, який скоїв наїзд, був 43-річний іноземець, який прибув з Польщі на територію України. Його затримали правоохоронці. Водночас активісти громадської організації «Варта 1» на своїй сторінці в «Facebook» повідомили: «Авто на польській реєстрації в'їхало у натовп людей. Як ми дізналися, це авто польського консула який повертався додому з дітьми».

Як інформував «ЩЛ», депутат Львівської міськради й голова виконкому громадського об’єднання «Варта 1» Ігор Зінкевич повідомив 4 липня: «Авто польського консула який повертався до дому з дітьми, протестувальники перекрили йому рух і почали розхитувати авто (навіть відірвали дверну ручку) після чого авто почало втікати і здійснило наїзд на людей на пропускному пункті Раві-Руській».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів