Польща відкрила кордон: карантин для працівників з України не потрібен

11:59 13 червня 2020 р.

Фото до новини

У ніч на суботу Пальща оголосила про відкриття внутрішніх кордонів, а на вівторок – відновлення міжнародних авіасполучень. Обмеження на зовнішніх кордонах залишаються, але скорочені.

Про це інформує Польське радіо.

Уже не буде карантину для поляків, котрі повертатимуться додому. Польща відчиняє також кордони для інших громадян ЄС, проте не для всіх. Адже вона сама, принаймні до понеділка, не вважатиметься безпечною в Австрії, Словаччині та Словенії.

Європейська комісія рекомендувала відчинити внутрішні кордони Євросоюзу з 15 червня, проте становище Польщі ускладнюється великим числом нових інфекцій. Тижні можуть також піти на відновлення мережі авіасполучень. На додаток до цього, авіаційна галузь вимагає скасувати 50-відсотковий ліміт на зайняті в літаках місця.

Проте цей етап, попри всі складнощі, може допомогти польському туризму. Туристичні агентства, що займаються організацією авіаперельотів, можуть врятувати принаймні частину літнього сезону, а на приїзд закордонних гостей дуже розраховують місцева готельна галузь і транспортні фірми.

Послаблення епідеміологічних обмежень має також поліпшити економічні показники іноземним підприємств, що функціонують у Польщі.

За повідомленням TVN24, зовнішні кордони ЄС залишаються закритими, тобто прикордонний контроль на кордоні з Україною, Білоруссю та Калінінградською областю РФ збережуться. Хоча, для прикладу, працівникам з цих країн не потрібно проходити карантин.  

Згідно з новими правилами, обов'язковий карантин також не повинні відбувати особи, які в'їжджають до Польщі в рамках своєї професійної діяльності, в т.ч. члени екіпажу літаків, рибалки та моряки, машиністи дорожнього транспорту або члени екіпажу поїзда. Про це повідомляє Polsatnews.

Про скасування карантину для працівників з України повідомила також "Українська правда" з посиланням на польський телеканал TVN24. 

Однак обмеження, включаючи обмеження на в'їзд всіх іноземців до Польщі та карантин, все ще діють на зовнішньому кордоні ЄС.

За інформацією Прикордонної служби, на яку посилається видання «Rzeczpospolita», у квітні до Польщі приїхало майже 34 тисячі українців, у травні – майже втричі більше – близько 94 тисяч. Ця інформація підтверджується також і в агенціях працевлаштування, які говорять про збільшення числа заробітчан з України у Польщі. Цьому сприяє також розмороження економіки у поєднанні із сезоном польових робіт, - повідомляє Польське радіо.

Нагадаємо, карантин у Львівській області продовжили до 19 червня.

повідомляє TVN24.
https://zaxid.net/news/зовнішні кордони ЄС залишаються закритими, тобто прикордонний контроль на кордоні з Україною, Білоруссю та Калінінградською областю РФ збережуться. Хоча, для прикладу, працівникам з цих країн не потрібно проходити карантин.
Зовнішні кордони ЄС залишаються закритими, тобто прикордонний контроль на кордоні з Україною, Білоруссю та Калінінградською областю РФ збережуться. Хоча, для прикладу, працівникам з цих країн не потрібно проходити карантин.
https://zaxid.net/news/

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів