Польща розпочинає перевірки магазинів на дотримання санобмежень

10:26 3 серпня 2020 р.

Фото до новини

Міністр охорони здоров'я Лукаш Шумовський заявив, що ризик зараження коронавірусом залежить лише від того, чи дотримуємось ми санітарних обмежень. Міністр оголосив, що цього тижня розпочнуться перевірки в магазинах.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

“Контроль, який буде здійснюватись як поліцією, так і санітарними службами чи клієнти носять маски, чи персонал носить маски. Тут, на жаль, людям потрібно нагадати, що це чинне законодавство і що ніс та рот повинні бути закриті”, - пояснив Лукаш Шумовський.

Міністр наголосив, що зростання захворюваності пов'язане з певним “розслабленням”, у тому числі на весіллях та інших сімейних заходах. Як він додав, зараз ми знаємо про коронавірус набагато більше.

“По-перше, він виявився більш заразним, ніж очікувалося. По-друге, більшість пацієнтів проходять COVID-19 без симптомів”, - пояснив він. Лукаш Шумовський зазначив, що це не означає, що вірус не є небезпечний, оскільки поширюється на найбільш вразливих людей, таких як люди похилого віку та хворі, для яких хвороба часто закінчуєтсья трагічно.

Додамо, у Польщі можливі регіональні обмеження через коронавірус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів