Поліція цілодобово охороняє 12 окружних виборчих комісій на Львівщині

14:28 25 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Працівники поліції на Львівщині переведені на посилений варіант несення служби для гарантування вільного волевиявлення громадян під час виборів Президента України, а також для недопущення порушень публічного порядку та виборчого законодавства

Про це повідомили в понеділок, 25 березня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «У Львові та області до охорони публічного порядку, а також оперативного реагування на правопорушення під час виборів Президента України будуть залучені більше восьми з половиною тисяч правоохоронців».

Очільник поліції Львівщини Валерій Середа зазначив: «Охороняти публічний порядок під час виборів спільно з працівниками Головного управління Національної поліції у Львівській області будуть військовослужбовці Національної гвардії України, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ, а також військовослужбовці Державної прикордонної служби України».

«Працює координаційний штаб для оперативного управління нарядами поліції та моніторингу ситуації на місцях. Створені додаткові слідчо-оперативні групи для належного реагування на звернення про скоєння правопорушень, працюватимуть додаткові наряди вибухотехніків та кінологів для реагування на повідомлення про виявлення небезпечних чи підозрілих предметів тощо», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Дванадцять окружних виборчих комісій на Львівщині вже перебувають під цілодобовою охороною поліції. Правоохоронці охоронятимуть виборчу документацію, слідкуватимуть за дотриманням публічного порядку поблизу кожної виборчої дільниці, а також виконуватимуть усі функції, передбачені чинним законодавством. Поліцейські, котрі будуть нести службу не за місцем реєстрації, зможуть проголосувати», – зазначив Валерій Середа.

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили також: «Правоохоронці закликають мешканців не порушувати виборче законодавство, бути взаємоввічливими та толерантними під час волевиявлення, а також не порушувати публічний порядок. У випадку, якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення – звертайтесь до працівників поліції або повідомляйте про це на оперативну лінію 102».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів