Пластуни у Львові матимуть два спортмайданчики і амфітеатр за кілька метрів від нерегульованого автомобільного перехрестя

18:44 5 червня 2024 р.

Фото до новини

Міська рада розповіла про роботи з відновлення вілли Стеткевича на перетині вулиць Варшавської і Замарстинівської.

За повідомленням пресслужби ЛМР, пише DailyLviv.com, ці роботи виконано приблизно на 95%. Тут облаштують станицю Пласту. На подвір’ї вже зробили два спортивні майданчики та імпровізований амфітеатр, також тут завершують облаштування ігрового майданчика. Будинок пристосують для людей з інвалідністю.

Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач разом з колегами оглянув будівельні роботи.

«Одна з найкрасивіших вілл мікрорайону перетворюється на справжню красуню. Я про віллу Стеткевича на вул. Замарстинівській. Її порятунок добігає кінця – роботи виконано приблизно на 95%. Тут буде станиця Пласту», – повідомив Любомир Зубач.

За словами профільного заступника, будівельники дуже ретельно відновлюють будинок. У віллі зберегли автентичні сходи та п’єци. А от двері та вікна замінили – на якісні дерев’яні.

Читайте також: Багатопоповерхівки не буде: кам'яницю Стецкевичів на Замарстинівській захистили законом

Паралельно тривають роботи з благоустрою подвір’я. Тут уже готові два спортивні майданчики, імпровізований амфітеатр. Завершують облаштування ігрового майданчика – з гойдалками, лазанками і тарзанкою. У дворі вдалося зберегти навіть яблуні.

Відновлює віллу компанія «Кворум». Свого часу девелопер придбав будинок і планував почати там новобудову.

«До честі компанії «Кворум», її власники пішли назустріч містові та громадськості. Навіть більше, тепер інвестор своїм коштом відновлює віллу, а місто натомість надасть йому взамін іншу ділянку. Вілла ж Стеткевича, де пластуни матимуть чи не найкращу станицю в Україні, залишиться в комунальній власності міста», – зазначив Любомир Зубач.

У віллі Стеткевича буде станиця Пласту з громадським простором.

Міський чиновник Любомир Зубач, розповідаючи про відновлення вілли Стеткевича, забув сказати про екологічно шкідливу складову такої локації ігрових майданчиків - за кілька метрів від активного автомобільного перехрестя фактично трьох напрямів, яке навіть не має світлофора.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів