Піротехніки звільнили від затору льоду місце впадання Яблуньки в Стрий

11:18 7 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

В обласному управління ДСНС запевнили: «Загрози підтоплення об’єктів немає».

У понеділок, 6 лютого, через різку зміну погоди (підвищення температури та опадів дощу) за 400 метрів від села Комарники на річці Стрий в Турківському районі утворився льодовий затор довжиною 400 метрів, унаслідок чого зазнали підтоплень присадибна ділянка та господарська будівля. Станом на дев’яту годину 6 лютого вода з присадибної ділянки зійшла самостійно.

6 лютого мобільна оперативна група Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України області та фахівці піротехнічного підрозділу 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України здійснили обстеження затору. Станом на 21:00 довжина затору становила близько 1000 метрів.

Підйом рівня води не спостерігається. Підтоплень присадибних ділянок, житлових будинків та господарських будівель немає.

6 лютого через різку зміну погоди (підвищення температури та опадів дощу) на річці Стрий в селі Завадівка в Турківському районі утворився льодовий затор довжиною 1000 метрів. Унаслідок затору підтоплень присадибних ділянок, житлових будинків та господарських будівель не було.

Піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України близько 17:00 був здійснений підрив затору льоду (закладено в двох місцях тротилу по 0,8 кг). Внаслідок підриву затор льоду просунувся на 1200 метрів.

Відтак, звільнено від затору місце впадання річки Яблунька в ріку Стрий. Томуівень води знижується й агрози підтоплення об’єктів немає.

Про це повідомили сьогодні, 7 лютого, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото та відео з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів