Підприємців і громадськість Львова закликають долучитися 28 березня до загальноміської толоки

10:12 16 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: kokhano.livejournal.com

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, в останню суботу березня на території міста відбудеться загальноміська толока, під час якої прибиратимуть парки й лісопарки, зелені зони та сквери, вулиці та прибудинкові території, очищуватимуть береги водойм та ліквідовуватимуть несанкціоновані сміттєзвалища.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 16 березня, «Щоденному Львову»:

«Львів готується до Великодня. Відтак, в останню суботу березня на території міста відбудеться загальноміська толока, під час якої прибиратимуть парки й лісопарки, зелені зони та сквери, вулиці та прибудинкові території, очищуватимуть береги водойм та ліквідовуватимуть несанкціоновані сміттєзвалища.

Участь в акції можуть взяти всі охочі. Як і в попередні роки, допомагатимуть впорядковувати місто студенти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, релігійні громади, громадські організації та підприємства, структурні підрозділи Львівської міської ради тощо.

Загалом, очікують на близько 3-5 тисяч учасників. У рамках загальноміської толоки планують прибрати від сміття понад 700 га парків, лісопарків та зелених зон та висадити близько 300 дерев та кущів.

Основним реманентом і транспортом для вивезення зібраного сміття забезпечать львівські комунальні підприємства. Керівників підприємств, організацій та установ міста, а також інших небайдужих мешканців, які хочуть долучитись до загальноміської толоки, просять звертатися в управління екології та благоустрою ЛМР за телефоном 297-59-82.

Розпочинають підготовку до великодніх свят і в районах міста. Як зазначають у райадміністраціях, зараз у всьому Львові приводять до порядку прибудинкові території, очищають дороги, ремонтують тротуари тощо. Натомість, ЛКП «Зелений Львів» виготовляє бруски для ремонтів лавок у парках, які планують розпочати вже цього тижня.

Нагадаємо, торік під час загальноміської толоки активні мешканці прибрали 775 гектарів зелених зон та прибудинкових територій адміністративних будівель, висадили 150 дерев і 250 кущів, ліквідували сім несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезли близько 480 кубічних метрів побутових відходів. Також вони упорядкували 366 га газонів та квітників. Загалом, участь у толоці взяло 3850 людей.

Як інформував «ЩЛ», весняна толока триватиме на Львівщині до 9 квітня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів