Під час останньої масштабної повітряної тривоги працювали ворожі засоби РЕБ - Ігнат

19:50 9 серпня 2023 р.

Фото до новини

Під час останньої масштабної повітряної тривоги були зафіксовані хибні цілі, які створювали засоби радіоелектронної боротьби противника.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише Dailylviv.com.

“Коли було зафіксовано відбій тривоги, був повторний зліт і повторна тривога, і була ймовірна загроза застосування ракет “Кинджал”, навіть були хибні цілі. Власне чому здійнялась інформаційна напруга, тому що була “засічка” в районі північних областей, відповідно багато Телеграм-каналів почали писати, що рухаються ракети Х-47 "Кинджал" у напрямку Вінницької та інших областей”, - сказав Ігнат.

Він зазначив, що такі ж самі хибні цілі були і напередодні Дня повітряних сил, але тоді були реальні “Кинджали” і поміж них - кілька імітаційних цілей.

“Тобто, працювали засоби радіоелектронної боротьби, і створюються такі хибні мітки. Такі мітки очевидно були і зараз, тому інформації про те, що є якісь прильоти чи вибухи по території України немає”, - підкреслив речник Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат зауважив, що засоби радіоелектронної боротьби у ворога потужні, вони працюють дуже серйозно на прифронтовій лінії.

Засоби РЕБ можуть протидіяти БПЛА різних типів, садити їх і так далі. Так само вони працюють і в північних областях”, - додав він.

Україна отримала ще дві пускові установки ЗРК Patriot від Німеччини

Три батареї Patriot і 300 німецьких солдатів залишають біля Замостя

Польські гармати в Україні перевищили очікування виробника

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів