Польські гармати в Україні перевищили очікування виробника

07:03 9 серпня 2023 р.

Фото до новини

Президент компанії Polska Grupa Zbrojeniowa підкреслює, що "Краби" з Huta Stalowa Wola наразі є однією з найкращих гармат-гаубиць на ринку.

Польські фахівці компанії PGZ Service Orel, які займаються ремонтом артилерійських установок Krab, працюють поблизу передової, розповіли в компанії Polska Grupa Zbrojeniowa. Про це повідомляє PAP, пише Dailylviv.com.

"САУ Krab ремонтують наші механіки у безпосередньому контакті з лінією фронту", – розповів директор PGZ Себастьян Хвалек. Також польські спеціалісти навчили близько 100 українських військових, щоб вони могли самостійно виконувати базові ремонтно-сервісні роботи.

У травні цього року директор PGZ оголосив про створення компанії PGZ Service Orel, яка ремонтує кілька десятків гаубиць Krab, що задіяні в Україні. Всі механіки проходять навчання щодо правил поведінки та питань безпеки на передовій, а також порядку роботи на території України. Вони мають великий досвід, оскільки понад 130 співробітників компанії супроводжували польських артилеристів під час виконання багатьох зарубіжних місій.

Співробітники Huta Stalowa Wola організували для українських колег навчання з експлуатації та обслуговування обладнання. Також вони проводили підготовку українських артилеристів.

Працівники Huta Stalowa Wola надають українцям консультації на постійній основі, відповідають на запити, адресовані заводу, практично в режимі реального часу. Хоча в Польщі деякі процедури займають більше часу, ніж в Україні, бо це продиктовано різницею між роботою в умовах миру та війни.

Польські фахівці розуміють, що іноді очікування української сторони набагато перевищують їхню здатність діяти відповідно до чинних правових норм і формальних вимог. 

Президент PGZ підкреслює, що "Краби" з Huta Stalowa Wola наразі є однією з найкращих гармат-гаубиць на ринку. Завдяки досвіду, отриманому від українських артилеристів, PGZ  «отримує унікальні знання про те, як працюють окремі компоненти в умовах інтенсивної експлуатації». Отримані висновки показують, що міцність "Крабів" набагато вища, ніж припускав виробник. 

На польсько-білоруському кордоні неспокійно: потрібна допомога військових

Перевірки на автодорозі А4 біля Кракова

Український і польський командувачі обговорили ситуацію на кордоні з Білоруссю

Спецпризначенці чатують на ДРГ поблизу кордону з Білоруссю

Рови, траншеї, мінні поля: військовослужбовці ЗСУ працюють цілодобово у прикордонні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів