Під час обстрілу Харкова постраждала знімальна група з Португалії

13:36 6 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У Харкові внаслідок російського ракетного обстрілу вранці 6 жовтня постраждала знімальна група португальського телеканалу RTP.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, пише Dailylviv.com.

За його словами, журналісти не отримали поранень, але пошкоджений автомобіль.

"Привалило рамою віконною, але я цілий. Всі ми цілі, але думав, що вже все…", - сказав український продюсер португальської знімальної групи Андрій Коваленко, який є виконавчим директором Академії української преси. АУП постійно допомагає міжнародним медіа працювати в Україні, НСЖУ надає для колег захисне спорядження.

Загалом у планах журналістів RTP було відрядження у Донецьку область на передову, по дорозі з Києва зупинилися у Харкові. Вони також планували виїхати в село Гроза, де напередодні російська ракета забрала життя 52 місцевих жителів.

"Ракета прилетіла майже в готель", - зазначив Коваленко.

Готель є дуже популярним серед журналістів, представників різноманітних міжнародних організацій, які приїжджають у відрядження до Харкова.

Томіленко підкреслив, що обстріли росіянами готелів і закладів харчування, якими користуються журналісти у відрядженнях (готелі у Харкові та Запоріжжі, піцерія у Краматорську) - це свідома тактика загарбників, спрямована на залякування журналістів та представників цивільного сектору.

Нагадаємо, 6 жовтня близько 6:45 російські росіяни завдали ракетних ударів по Харкову. Вдарили окупанти двома ракетами "Іскандер". Загинули 10-річний хлопчик його 68-річна бабуся

Також зросла кількість загиблих і внаслідок удару по селу Гроза Харківської області 5 жовтня. 

Як повідомлялося, вночі окупанти обстріляли фосфорними боєприпасами Донеччину.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів