Під будівлею Львівської обласної ради відбувся нечисленний мітинг

12:22 3 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Вікторія Цимбаліста / «Gazeta.ua»

Трохи більше трьох десятків людей встали обабіч дороги на вулиці Винниченка з плакатами.

Учора, 2 липня, під будівлею Львівської обласної ради зібрався нечисленний мітинг. Трохи більше трьох десятків людей встали обабіч дороги з плакатами, на яких написали: «Президенте, за вами законність призначення в ДФС», «Коропецький або Мальський», «Рішення кадрової ради ДФС в дію». 

Мітингувальники зібралися тому, що вчора, 2 липня, до Львова приїздив президент Петро Порошенко – провести нараду з місцевими силовиками. Громадський активіст Марян Галан розповів: «У мене батьки підприємці, вже більше року очікують аби був призначений керівник фіскальної служби, щоб би якась робота нарешті була. Але все заступорилося. Сподіваємося, президент побачить чого хочемо і вирішить кадрове питання». 

Біля самого входу в облраду чекала президента 68-річна Зіновія Престайко і села Рясне-Руська. Жінка виклала на сходи стоси паперів. Журналістам вона розповіла:

«Всюди зверталася, а тепер почула, що президент буде. Вирішила вже через нього діяти. Куди вже дальше. В нас в селі нічого не робиться. Така багата сільрада, а голова безтолкова.

Як яке свято села, то всіх з області і району збирає і розказує як у нас добре, а в селі і сісти нема на що ні лавки, ні футбольного поля. Я екс-депутат цього села, але мені ніколи ніхто чути не хотів, може президент якось вплине».

Петро Порошенко в супроводі кількох охоронців швидко пройшов повз людей. До нього їх не підпустили.

У нарадчій залі одразу приступив до вступного слова. Критикував роботу правоохоронців та інших силових структур. Надав слово заступнику керівника місцевого СБУ Віталію Яремку. Той розповів про роботу служби. Всередині промови президент перебив чиновника:

«Ви говорите загальними фразами, а я б хотів би конкретики. Давайте припинемо звітувати про відкриті кримінальні справи корупціонерів, а будемо звітувати вироками судів.

Поки в країні йде війна на Сході, то на Заході триває інша не менш небезпечна війна. Роками в державі працюють корупційні та контрабандні схеми, а силові і правоохоронні органи у цій війні просто бездіяльні.

Боротьба з корупцією – це ключове завдання СБУ і воно його провалило. Власне, підставою для звільнення керівництва СБУ Валентина Наливайченка були незадовільні результати у питанні боротьби із корупцією та контрабандою. Хочу сказати, що й надалі за таку бездіяльність буде відповідна кара».

Нарада Порошенка з керівниками силових структур тривала більше години. Опісля керівник держави відправився на зустріч із польським колегою Броніславом Коморовським до Львівського Палацу Потоцьких. Спілкувалися без преси.

Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua»

Як інформував «ЩЛ», Президент доручив обрати нового керівника ДФС Львівщини прозоро й зі залученням громадськості.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів