Патрульні вмовили львів’янку не вкорочувати собі віку

20:30 8 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook»

Бабцю на підвіконні помітили перехожі й викликали поліцейських.

72-річну жінку, яка намагалася вкоротити собі віку, вистрибнувши із вікна, врятували патрульні поліцейські Львова. Правоохоронці кілька хвилин простояли під вікном пенсіонерки, вмовляючи її зійти з підвіконня на третьому поверсі.

Речник патрульної поліції Львова Катерина Рибій розповіла: «У жінки недавно померли чоловік і син. А дочка йдучи на роботу, замикала стареньку дома, бо вона страждала склерозом і її вже кілька разів доводилось шукати. Могла йти з дому і заблукати. Через всі ці події в пенсіонерки й розвинулася депресія, от вона й наважилась на такий крок».

Бабцю на підвіконні помітили перехожі, вони й викликали поліцейських. До будинку на вулиці Довженка приїхало два екіпажі патрульних. Один із них розмістився від балконом, інший під дверима жінки. З вулиці інспектори просили жінку відчинити двері. 

Катерина Рибій розповіла також: «Командир роти, який розмовляв з бабусею раніше працював рятувальником. За свій досвід мав не один випадок роботи з людьми, які мали намір покінчити з життям. Тому зумів знайти потрібні слова. Розговорив жінку. Та й призналася, що зачинена із зовні, не може вийти з квартири. До помешкання пенсіонерки наші патрульні дісталися зі сусіднього балкону. Тоді її відчинили. Зв'язалися з дочкою. Поки та їхала до мами, переконалися, що бабуся живе в нормальних умовах. Донька перш, ніж закрити стареньку і піти на роботу, наготувала їй їсти і поприбирала в хаті. В квартирі були всі необхідні умови для життя: вода і світло».

Про це повідомили сьогодні, 8 квітня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Натомість на сторінці Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook» розповіли таку версію цієї події:

«Патрульні Львова переконали бабусю не покінчувати життя самогубством. Сьомого квітня, після обіду інспектори отримали виклик на вулицю Довженка, де літня жінка хотіла вистрибнути з вікна третього поверху.

Патрульні підійшли під балкон і почали обережно вмовляти її не робити цього. Ще один екіпаж патрульних чекав під дверима квартири. З вулиці інспектори просили, аби вона відчинила двері.

Жінка розповіла, що вона зачинена і не може вийти з квартири. Вона перебувала у депресивному стані, у неї помер син та чоловік. Коли патрульні пообіцяли, що відчинять жінку, вона зайшла у квартиру і почала перемовини з іншим екіпажем через двері.

Тим часом заступник командира роти переліз із сусідньої квартири через балкон до квартири львів‘янки. Поліцейські спочатку через соцмережі намагалися зв‘язати із донькою бабусі.

Аби не гаяти часу знайшли у сусідів номер доньки. Коли жінка приїхала, то розповіла, що зачиняє маму, бо вона має склероз і вже кілька разів доводилося її шукати». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів