Патрульна поліція обмежує заїзд важкого великогабаритного транспорту до Львова

09:40 25 червня 2021 р.

Фото до новини

На 10 трасах, які забезпечують в’їзд до міста Львова, працюють патрульні автомобілі поліції, переконана заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк.

Як повідомила заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк, впродовж 4 днів на в’їздах у місто працює патрульна поліція, щоб унеможливити заїзд у місто великогабаритного важкого транспорту, у зв’язку із спекою. Сьогодні така робота продовжується.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Вже 4 дні працює патрульна поліція, яка унеможливлює заїзд у місто великогабаритного важкого транспорту, у зв’язку із спекою понад 30 градусів. Це для того, щоб не пошкоджувалося дорожнє покриття, а також це передбачено вимогами чинного законодавства.

Відповідно на 10 трасах, які забезпечують в’їзд до міста Львова, працюють патрульні автомобілі поліції. Вони працюють на локаціях, де можна забезпечити відстій автомобілів – на заправках, або там, де є кишені на магістралях.

Сьогодні роботи продовжаться, а далі все залежатиме від погоди. Якщо спека спаде, то прийматимуть рішення, як діяти далі, і чи є необхідність, щоб вони працювали», - розповіла Ірина Маруняк.

Зі свого боку патрульна поліція Львівської області повідомила: "В області триває температурний режим, який забороняє рух багатотонним автомобілям. Чинник, який спонукає введення такої заборони— температура повітря. Якщо в денну пору доби показники термометра сягають вище +28ᵒ С, то транспортні засоби фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн не можуть продовжувати рух автомобільними дорогами загального користування.

"При такій температурі повітря асфальт розпікається на сонці аж до 70 градусів. Під багатотонною фурою дорога дуже псується і стає небезпечною для пересування. За дане порушення протягом двох днів поліцейські винесли 51 постанову за ч.1 ст.122 КУпАП. Водії зможуть продовжувати рух, коли температура стане нижчою вказаного температурного показника" — розповідає командир 1 батальйону Ярема Ожибко".

 

У Львові комунальні автобуси не обладнані кондиціонерами. За винятком одного маршруту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів