Патрульна поліція Львівської області нагадала правила безпеки на коліях

11:40 11 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lvivpolice

У зв’язку зі збільшенням кількості випадків травмування людей на залізничних коліях, патрульна поліція закликає громадян дотримуватись правил безпеки.

Про це повідомили в середу, 11 липня, в управлінні поліції патрульної у Львівській області, де також нагадали: «Дозволяється переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях – на пішохідних мостах, переходах, тунелях, переїздах тощо. На станціях, де немає мостів і тунелів, слід переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені знаки «Перехід через колії».

Перед тим, як ступити на колію, потрібно переконатись у відсутності потяга. При наближенні потяга треба зупинитись за межами небезпечної зони, пропустити його і, впевнившись у відсутності рухомого складу, що пересувається по сусідніх коліях, почати перехід.

Наближаючись до залізничного переїзду, стежте за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. Переходити колії дозволяється тільки при відкритому шлагбаумі. При відсутності шлагбаума (коли переїзд не охороняється) перед переходом колії необхідно впевнитись, що до переїзду не наближається потяг.

Категорично забороняється ходити по залізничних коліях, переходити і перебігати через залізничні колії перед потягом (або локомотивом, вагоном, дрезиною тощо), що наближається, якщо до нього залишилося менше 400 метрів, переходити колію одразу після проходу потяга (локомотива, вагона, дрезини тощо), не впевнившись, що сусідніми коліяями не пересувається рухомий склад, переходити залізничні переїзди при закритому положенні шлагбаума та при червоному світлі світлофора залізничної сигналізації, пролізати на станціях і перегонах під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію, ролізати під закритим шлагбаумом на залізничному переїзді а також виходити на переїзд, коли шлагбаум починає закриватися, класти на рейки залізничної колії будь-які предмети, підходити ближче ніж на півметра до краю платформи після оголошення про прибуття потяга до його повної зупинки.

«Шановні батьки! Зверніть увагу ваших дітей на те, що поблизу залізниці треба беззастережно дотримуватися правил безпеки, забороніть гратися поблизу залізниці чи на об’єктах залізничної інфраструктури. Ваша безпека у Ваших руках! Бережіть себе та поділіться цією інформацією з іншими!», – закликають також в в управлінні поліції патрульної у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів