Партія Путіна заснувала власну ПВК «Еспаньола» - ГУР

14:35 3 січня 2024 р.

Фото до новини

Провладна партія «Єдина Росія» заснувала власну приватну армію «ПВК «Еспаньола».

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України, пише DailyLviv.com

Як зазначається, раніше це терористичне формування «Еспаньола» перебувало у структурі батальйону «Восток» як добровольчий підрозділ російських футбольних фанатів.

У 2023 році «Еспаньолу» у своє розпорядження отримали партійці Путіна – терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії, і на гроші з «Єдиної Росії» розпочався й триває активний рекрутинг, підкреслили в ГУР.

Читайте також: ПВК «Вагнер», під керівництвом сина Прігожина, поновила набір найманців

До «ПВК «Еспаньола» беруть так званих футбольних «ультрас», російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб з зубожілих «суб’єктів» РФ та тимчасово окупованих територій України – останніх використовують у «м’ясних» штурмах для створення статусу «бойового підрозділу», додали в розвідці.

У пунктах рекрутингу до «Еспаньйоли», які діють на окупованих українських територіях, добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт має бути мінімум на пів року.

До ПВК заманюють також «страховими виплатами»: 1 млн рублів – за легке поранення; 2 млн рублів – поранення середньої тяжкості; 3 млн рублів – важке поранення; 5 млн рублів – смерть.

«Утім, фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець. Загиблих та важкопоранених з-поміж рекрутованого «гарматного м’яса» росіяни не вивозять з поля бою, оформлюють «зниклими безвісти», щоб не платити родичам за смерть годувальника», - наголосили в ГУР.

Як писав  Dailylviv.com, 29 вересня російський диктатор Владімір Путін зустрівся з колишнім командувачем штабу "Вагнера" й нинішнім співробітником міноборони РФ Андрєєм Трошевим та заявив, що той буде залучений до формування нових "добровольчих загонів", які виконуватимуть бойові завдання в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів