Опитування Чиказького університету з'ясувало скільки росіян підтримують війну в Україні

10:54 10 січня 2024 р.

Фото до новини

Американські соціологи опитали 1046 дорослих росіян, які проживають в Російській Федерації та тимчасово окупованому Росією Криму.

Нове незалежне опитування, проведене Національним центром дослідження громадської думки Чиказького університету (NORC), показало, що президент Росії Владімір Путін зберігає сильну внутрішню підтримку свого режиму та його війни в Україні, попри погані економічні умови та рівень життя в Росії, пише DailyLviv.com.

Американські соціологи опитали 1046 дорослих росіян, які проживають в Російській Федерації та тимчасово окупованому Росією Криму, використовуючи дані російських операторів мобільного зв'язку. 

Читайте також: 74% росіян підтримують дії російських військ у війні в Україні

Опитування показало, що 67% учасників схвалюють те, як Путін проводить зовнішню політику, і 58% схвалюють його внутрішню політику. 66% планують проголосувати за Путіна на майбутніх президентських виборах у березні. 

Відносно високі рейтинги Путіна, схоже, зберігаються, навіть попри те, що відповідно до опитування росіяни незадоволені зростанням цін, яке спричиняє загальне погіршення умов життя. 

Читайте також: Путіна до війни в Україні підштовхнув власник соцмереж ВКонтакте і Однокласники - WSJ

Соціологи також виявили, що 63% учасників опитування підтримують війну в Україні, а 64% респондентів розглядають війну як «цивілізаційну боротьбу між Росією і Заходом».

Інститут вивчення війни (ISW) зазначає, що цей результат контрастує з результатами інших незалежних російських опитувань, які показали зниження підтримки повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів