Олег Мужкевич, Валерій Діанов, Богдан Романчук: завтра Львів оплакуватиме новітніх Героїв

19:23 7 лютого 2023 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук

Завтра, 8 лютого, Львів попрощається ще з трьома Героями. Олег Мужкевич, Валерій Діанов, Богдан Романчук загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Чин похорону Олега Мужкевича та Валерія Діанова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:40 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Богдана Романчука відбудеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:40 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя у рідному селі на Івано-Франківщині.

Біографії Героїв  

Олег Мужкевич (13.01.2002-30.01.2023) Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №72, згодом закінчив комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут». Здобував освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

У вільний час вів активний спосіб життя: займався бігом, «воркаутом», захоплювався гірським туризмом.

У 2020 році підписав контракт із Збройними силами України.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації боровся із окупантами у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

У Олега Мужкевича залишилися двоє братів, двоє сестер та дівчина.

Валерій Діанов (14.08.1978-31.01.2023) Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №86. У 1996-му році закінчив професійно-технічне училище №53 міста Львова за спеціальністю «слюсар-ремонтник». Після завершення навчання проходив військову службу в армії.

Працював у будівельній сфері, раніше обіймав посаду у товаристві з обмеженою відповідальністю «Віконні системи».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем вступив до лав 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України. Боровся із окупантами на східному напрямку.

У Валерія Діанова залишилися мама, дружина та донька.


Богдан Романчук (14.05.1989-07.12.2022) Уродженець села Потік Івано-Франківської області.

Навчався у Рогатинському ліцеї «Гімназія імені Володимира Великого» Рогатинської міської ради Івано-Франківської області. Закінчив Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка Всеволода Лазаряна за спеціальністю «інженер-механік».

У мирний час працював помічником начальника у відокремленому підрозділі «Вагонне депо Клепарів» державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Був першим лідером молодіжної спільноти «Благословення» при Храмі Святих Володимира та Ольги у Львові, учасником місійної команди «Нова Культура».

Кандидат в майстри спорту України зі стрільби. Захоплювався фото- і відеозніманням та гірським туризмом. Разом із братом мріяв відкрити власну майстерню “Teslya”.

Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО у складі 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії «Аратта».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації проходив військову службу у лавах 63-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Збройних сил України.

У Богдана Романчука залишилися вагітна дружина, батьки, брат, бабуся, хрещена матір, племінники та похресниця.

Трагічно обірвалося життя заступника командира зенітної батареї, яка захищала небо Львівщини

Герої Євген Запотічний та Олег Кунинець: завтра Львів віддасть вам останні почесті

Завтра у Львові прощатимуться з Героями - уродженцями Львова і Бердянська

Загинув на війні депутат Львівської міської ради минулого скликання

П'ятиразовий учасник спецоперацій США загинув в Україні

У понеділок Львів попрощається з батьком чотирьох дітей, бійцем полку Азов

Завтра Львів попрощається з Дмитром Однокозом, який загинув, захищаючи Україну

Десантнику Андрію Куликовцю завтра віддадуть останні військові почесті

Завтра у Волі-Гамулецькій попрощаються з Героєм Богданом Прусом




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів