Окупанти залучають українських дітей до навчання на дронарів

12:07 14 березня 2024 р.

Фото до новини

До 9 травня в усіх школах на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України рф планує створити осередки російської пропагандистської молодіжної організації «Юнармія».

Росіяни звозять підлітків із тимчасово окупованих територій (ТОТ) України на збори «Юнтєх», де їх навчатимуть оперування дронами. Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише DailyLviv.com.

Як читаємо, на збори везуть близько 100 дітей 14-17 років, які перебувають у лавах «Юнармії». «Сама зміна відбудеться у квітні в одному з таборів Краснодарського краю», — йдеться у публікації.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини окупанти вишукають підлітків, які допомагають Україні

Центр нацспротиву зауважує, що 9 травня на ТОТ відбудеться посвята дітей, які вступили до «Юнармії». Зазначається, що вступ туди добровільно-примусовий, адже діти мають писати заяви, щоб «уникнути проблем».

Ініціатива також інформує, що до 9 травня в усіх школах на тимчасово захоплених територіях Херсонщини та Запоріжжя мають створити осередки «Юнармії» — російської «військово-патріотичної організації».

Нагадаємо:

Торік окупанти зобов’язали підконтрольні місцеві школи видати старшокласникам від 14 років поліси медичного страхування, але умовою видачі є отримання підлітком паспорта рф, а також російського паспорта одного з батьків.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів